Gick tillbaka ett år…

…och kunde konstatera att först 4 dagar efter husleverans tog man ut en kranförare för att kunna planera stomresningen av huset. Egentligen helt skandalöst dåligt, detta borde ha varit planerat långt innan husleverans precis som vi önskade och påtalade. Men det var ju så vår husresa började för ett år sedan – i kaos! Och sedan har kaoset enbart fortsatt.

Blir fortfarande arg när jag tänker på hur man mindre än en vecka före husleverans meddelar att man inte kommer stomresa huset i samband med leveransen utan att man bara skulle dumpa grejerna på tomten och sedan vänta i två veckor med att stomresa huset. Redan då upplevde vi snickarna oseriösa, men det tog oss 6 månader och en förstörd hussats innan vår huvudentreprenör hade vett nog att byta ut oseriösa Oscar Ädel Bygg AB.

Men över till något mer positivt! Maken har skickat fler foton från räckesbyggandet:

Här blir det enbart en smal passage på altanen (ca 90 cm mellan stolpe och vägg) anledningen är att vi vill att altansnutten utanför mitt och makens sovrum skall kännas lite privat.

Här blir det enbart en smal passage på altanen (ca 90 cm mellan stolpe och vägg) anledningen är att vi vill att altansnutten utanför mitt och makens sovrum skall kännas lite privat.

Må vara att maken och jag inte har badrum eller walk-in-closet i anslutning till vårt sovrum, men en egen altan har vi! Där skall vi krypa undan ibland när barn och barnbarn härjar för att vila upp oss så att vi kan njuta till 110% däremellan. Jepp, det gäller att planera för ålderdomen :) Den verkar komma snabbare än man tror om man tittar på vår föräldrargeneration.

Foto på räcket taget från vårt sovrum.

Foto på räcket taget från vårt sovrum.

Om några veckor skall vi ta ner paviljongen framför lillstugan så den inte behövs mer. Nästa sommar kommer paviljongen stå uppe på altanen istället så kommer det kännas rymligare mellan nya huset och lillstugan.

Foto på räcket taget från marken. Vi skall ha en regel längst nere så hundarna inte kan trycka ut nätet. Lägg förresten märke till den lilla vovven uppe på altanen :)

Foto på räcket taget från marken. Vi skall ha en regel längst nere så hundarna inte kan trycka ut nätet. Lägg förresten märke till den lilla vovven uppe på altanen :)

Känner mig så nöjd att vi valt att bygga samma räcke som vi hade på gamla altanen!

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *