Byggvecka 54

Och helgen som passerat var en blandning av högt och lågt. Det var tung att vara i huset på årsdagen för branden, men det var samtidigt skönt, för vi har ju faktiskt tak över huvudet.

Vi lade ett gäng timmar på att fixa med tomten och i huset. Vid en snabb överslagsräkning kan jag konstatera att det blev minst 30 mantimmar som vi lade ner i husbygget under helgen. Inte jättemycket då vi var 10 personer som delade på jobbet…men i snitt jobbade alla i åldern 9 till 51 år alltså 3 timmar var med husbygget.

Vad gjorde vi då? Främst städade vi på tomten, i regn såklart eftersom det var regn denna helg bjöd på.  Därutöver byttes ett dörrlås och kattvindarna målades delvis.

Kattvindarna målas vita för att det inte skall vli så mörkt där inne eftersom vi saknar både fönster och belysning i nuläget.

Kattvindarna målas vita för att det inte skall bli så mörkt där inne eftersom vi saknar både fönster och belysning i nuläget.

Utöver jobb med huset pysslade vi en del. Barnen bakade cupcakes, Halloweenpyntade och gjorde årets Halloweenpumpa.

Tjejerna pyntar trappan. Detta kommer vår entreprenör säkert klaga på eftersom vi försvårar hans arbete. Men vi bor liksom i huset och måste få leva där...och trappräcket skulle ha varit monterat 13 juli (dvs för 3 månader sedan).

Tjejerna pyntar trappan. Detta kommer vår entreprenör säkert klaga på eftersom vi försvårar hans arbete. Men vi bor liksom i huset och måste få leva där…och trappräcket skulle ha varit monterat 13 juli (dvs för 3 månader sedan).

Nät och spindel inköpt i USA förra året.

Nät och spindel inköpt i USA förra året.

2016 års pumpa

2016 års pumpa

img_5496c

Lite hann vi njuta av utsikten dessutom:

Utsikt från fåtöljen i vardagsrummet

Utsikt från fåtöljen i vardagsrummet

Lika väl som att njuta av tända ljus på kvällarna:

Vår lampkrona över matbordet, ett loppisfynd såklart ;)

Vår lampkrona över matbordet, ett loppisfynd såklart ;)

Nu går vi in i byggvecka 54 och nu har vi blivit lovade ett färdigställt hus på insidan av Allrum, samt el på övervåningen och el till avloppspumpen av Elektro Shields. Håll tummarna!!!!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *