It’s a miracle!

När vi bodde i det stora röda huset på den Uppländska landsbygden blommade vår julkaktus rikligt i 3-4 månader om året. Sedan flyttade vi till lägenhet och under de fyra år vi bott där den inte blommat en enda gång. Vi har vetat att det berott på att det är för varmt i lägenheten och trots att den fått bo på balkongen från april till oktober har den inte gått i blom. Vi fattade därför beslutet att flytta in den till Villa Bergstoppen då vi när vi inte är i huset endast har 5 grader inomhus vintertid. Och vet ni vad? Det har givit resultat!

Små men väldigt efterlängtade knoppar på vår julkaktus.

Små men väldigt efterlängtade knoppar på vår julkaktus.

 

Anledningen till att vi inte givit upp om kaktusen är att den funnits så länge jag kan minnas. Vilket innebär att den är över 40 år gammal. Gissa om vi är lyckliga!

 

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *