Det är vackert i november!

Jag är ingen höstmänniska. Jag förstår faktiskt inte alls människor som säger att det är mysigt att kura framför brasan när det blir höst. När jag var yngre hatade jag hösten dyrt och heligt och det enda jag egentligen ville vara att gå i ide för att sedan vakna upp till våren.

Jag har ju förstått att det inte är riktigt okej att som vuxen ha en direkt avision mot en årstid och att man framförallt utav respekt till andra inte bör uttrycka sin avsky. Därför jobbar jag med att acceptera hösten, att försöka uppskatta det positiva med hösten osv. Höstpynt och Halloween är två saker jag tagit till mig för att bättre acceptera denna årstid. Något annat är att jag faktiskt försöker fånga vackra ögonblick med hösten med min mobilkamera. Här får ni ett av dem:

Efter att ha regnat i tisdags, onsdags, torsdags och halva fredagen så sprack himlen upp och jag fångade detta underbara ljus

Efter att ha regnat i tisdags, onsdags, torsdags och halva fredagen så sprack himlen upp och jag fångade detta underbara ljus

Ett annat foto tog jag med en mycket äldre mycket sämre mobil i november 2008:

En så fantastisk novembermorgon 2008 att jag stannade bilen klev ur och tog ett foto över vägen som leder till Gamla Uppsala där den daggen blir till guld.

En så fantastisk novembermorgon 2008 att jag stannade bilen klev ur och tog ett foto över vägen som leder till Gamla Uppsala där den daggen blir till guld.

Eller det här färgglada fotot från oktober 2008:

Foto på Sveriges nordligaste bokträd i höstskrud, oktober 2008

Foto på Sveriges nordligaste bokträd i höstskrud, oktober 2008

Kyrkogård, dimma och öppna landskap

Kyrkogård, dimma och öppna landskap

Och sedan är de ju de åren då det likt detta kommer snö i november (vilket jag uppskattar betydligt mer!):

Uppsala med alla dess cyklister, november 2008

Uppsala med alla dess cyklister, november 2008

I snöstormens spår, november 2008

I snöstormens spår, november 2008

Orörd pudersnö

Orörd pudersnö

Om någon någonsin undrat varför vi kör fyrhjulsdriven bil. Sågar ser det ut på den Upplandsslätten under vintrarna när snöröjningen inte hunnit med! 2 mil på denna typ av vägar hem från jobbet och man lär sig att antingen blir man insnöad eller så kör man 4wd.

Om någon någonsin undrat varför vi kör fyrhjulsdriven bil. Så här ser det ut på den Upplandsslätten under vintrarna när snöröjningen inte hunnit med!

Och ja, det blev några dikeskörningar under de nio år vi bodde på landet. Ibland var det till att gräva, ibland kunde man backa upp ur diket och någon gång var det till att ta hjälp av traktor eller bärgningsbil. Det är liksom svårt att köra när man inte ser var vägen slutar och diket börjar…

2 mil på denna typ av vägar hem från jobbet och man lär sig att antingen blir man insnöad eller så kör man 4wd.

2 mil på denna typ av vägar hem från jobbet och man lär sig att antingen blir man insnöad eller så kör man 4wd.

Nu bor vi ju inte längre mitt ute på upplandsslätten, men vi har valt att fortsätta köra fyrhjulsdrivet. Fast mest cyklar vi ju förståtts året om precis som man skall göra i en studentstad! Dubbdäck på cykeln är det dessutom som gäller så här års oavsätt om det är plusgrader, frost, dimma eller snö för väglaget är förrädiskt! :)

 

p.s. Och om någon nu undrar, så stannade jag bilen när jag tog fotona (förutom det fotot där jag satt i passagerarsätet).

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *