Att vara behjälplig!?

Det är absolut inte lätt att vara behjälpliga vid altanbygget en dag som idag! Att vara behjälplig i vårt fall innebär att vi ser till att materialet finns för bygget. Förra veckan åkte vi ju två turer, och denna veckan behövdes det betydligt mer.

Eftersom maken är ganska envis så ville han ju själv köra ut det virke som saknades till ön, så idag kl 11 hade vi bokat en stor minilastbil i Haninge, beställt virket så det fanns framplockat och klart i Länna. Vi gick upp tidigt då det snöade ymnigt i Uppsala, tog bilen så att vi hade 3 timmar på oss till Haninge vilket normalt sett borde ge oss en nästan 2 timmar lång fikapaus. Vad tror ni hände – trots värsta bra planeringen????

Vi valde helt enkelt fel dag att åka till ön på! Har aldrig varit med om liknande, ett 40-tal lastbilar i diket, nästan lika många personbilar liksom alla bussar vi såg utom två. 40 cm snö och ingen snöröjning är inte att leka med! Efter cirka 3 1/2 timme och oändliga bilköer, många omvägar/genvägar och många, många dikeskörningar för medtrafikanter gav vi upp i Länna, käkade lunch och vände hemåt med ogjort ärende.

Eller kanske inte helt ogjort. Vi avbeställde minilastbilen, vi avbeställde virket och gick in på Optimera där vi skaffade oss ett konto och beställde allt virke. De skulle leverera med kranbil så fort som möjligt men med tanke på att de just idag haft en sådan i diket på just vår ö så väntar de helst någon dag eller så.

Ja, vad säger man genvägar är senvägar…vi tappade en arbetsdag och betalar nu typ 5000 kr för frakten ut på ön och virket kommer ut till bygget senare än beräknat.
Men vi kan i alla fall säga att vi har försökt!

Nu är vi tillbaka hemma i nästan snöfria (bara 15 cm snö) och förhållandevis välplogade Uppsala. Jag skall aldrig mer gnälla på Uppsalas snöröjning!!!!!

Nya huset

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *