Årets hus 2016

Det är inte utan att man blir lite avis när årets hus 2016 är ett Rörvikshus, men inte vårt Rörvikshus.

Rörvikshus finalist i tävlingen Årets hus 2015, Källa tävlingen, källa foto

Rörvikshus finalist och vinnare i tävlingen Årets hus 2016, Källa tävlingen, källa foto

Nu tillät ju vår detaljplan inga busigheter vad gäller utsidan, och huset är ju inte ens klart tack vare allt strul med bygget…så jag förstår ju varför vårt hus aldrig någonsin kommer bli påtänkt, eller uppmärksammat. Jag hade så gärna njutit av husbyggarresan med detaljer och hantverksstolthet, för det var precis därför vi valde Rörvikshus, för att vi ville ha ett unikt och alltigenom välbyggt hus. Ett hus byggt med kärlek! I nuläget är det byggt mer med ilska och frustration och det ger mig en stor sorg…för där blev det så fel, så fel.

Jag hade dessutom så gärna byggt ett spännande hus (framförallt på utsidan) men där satte ju detaljplanen stopp. Försök gör ett hus med sadeltak och max 30 graders takvinkel samt max ett våningsplan spännande…

Olika taktyper, sadeltak är den vanligaste taktypen (högst upp till vänster) Källa

Olika taktyper, sadeltak är den vanligaste taktypen (högst upp till vänster) Källa

På insidan är vårt hus (oavsätt vad andra tycker) allt vi kunde drömma om och lite till.  En sak tror jag få hus slår…och det är hur yteffektivt utan att upplevas det minsta trångt ett hus på boyta om 88 kvm (och byggyta om 100 kvm) kan bli – i den kategorin (om den hade funnits) är jag övertygad om att vårt hus hade vunnit!

tilldela-den-frsta-symbolsprisen-19449649

Men som god förlorare slutar jag att mumla om att det är orättvist och gratulerar både Rörvikshus och ägarna till detta fantastiska hus!

Rörvikshus finalist i tävlingen Årets hus 2015, Källa tävlingen, källa foto

Rörvikshus finalist och vinnare i tävlingen Årets hus 2016, Källa tävlingen, källa foto

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *