Lovar runt, håller tunt (lucka 3)

Eftersom man inte klarade av att hålla datumet 3/6-16, dvs att leverera huset nyckelfärdigt till byggvecka 33 av ett 20-veckorsbygge lovade man att huset skulle vara färdigt för slutbesiktning cirka en månad senare den 8 juli och dessutom skulle huset vara av top-noch-kvalitet rakt igenom. Inget skadat material skulle finnas kvar och inte ett spår av felmonteringen skulle finnas.

Det konstiga var bara att man inte gjorde saker i rätt ordning. Man struntade i att byta balkar, bärlinor eller att justera huselement som fortfarande glipade och skevade…dessutom var det sällan folk på plats…men arbetet fortskred i tempot av ett normalbygge…ja förutom att man måste göra om en massa saker eftersom man helt enkelt inte följer Rörvikshus direktiv eller besiktningsprotokollet utan jobbar efter eget huvud.

Vi undrar såklart vad man håller på med och undrar framförallt om det finns någon dold agenda där man säger en sak till oss och sedan gör något helt annat.

På byggmötet den 29 juni leverera Allrum Homes vd, som om det vore det mest naturliga i världen, beskedet om att vi inte kommer kunna flytta in i huset förrän den 15 augusti. Han tycker helt enkelt att vi bara glatt skall acceptera att vi p.g.a. hans entreprenads byggfel, byggfusk, bristande planering och bristande projektledning skall acceptera att bo 5 personer i 10 kvm hela vår semester. Dessutom passar han på att förklara att huset nog inte kommer hålla den kvalitet vi förväntar oss. Gissa hur det kändes, jo som en kalldusch och ett fruktansvärt svek!

Fortsättning följer…

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *