Lovar runt, håller tunt (lucka 4)

Efter mötet den 29/6 när vi fick beskedet om slutbesiktning den 15 augusti ledsnade jag och maken rejält. Bland annat skrev jag ett låååångt mail till Allrums vd innehållande bland annat detta;

…Besvikelsen över hur hela detta projekt bedrivits är så total överväldigande idag. Vi hade ett enda krav för att ni skulle kunna rädda detta totalt havererade projekt och göra oss till nöjda kunder, ett hus till sommaren 2016, och inte ens det var viktigt!

Det känns tyvärr som om du genuint från dag ett önskat att detta projekt skall misslyckas! Och ja, det har du verkligen lyckats med. Snacka om att effektivt gräva sin egen grav och skapa en självuppfyllande profetissa!

Inte en enda gång har man tagit det vi säger på allvar och inte en enda gång har man gjort ett helhjärtat försök att lägga manken till i detta projekt. Fagra löften och undermålig leverans rakt igenom. Om det är såhär du bygger hus så ber jag dig omedelbart sluta som entreprenör för ingen, ingen skall behöva genomlida det vi genomlidit! Vi är nu på byggvecka 37 i ett 20-veckorsbygge och eventuellt kan vi flytta in vecka 44. IMPONERANDE!!!!!!!!!! Går det över huvud taget att bygga ett fritidshus långsammare????????????????????…

Därefter inväntade vi svar men som vanligt när vi är arga och besvikna så hör vi inget från vår säljare/Allrums vd. Då tillät vi oss  att skriva ett blogginlägg dagen efter som avslutades med de frustrerande orden:

Jag ångrar bittert att vi lät oss luras av de fagra löftena att vår Rörvikshussäljare genom sin entreprenad garanterade ett kvalitetsbygge på kort tid där vi bara skulle kunna luta oss tillbaka och vänta på ett fantastiskt hus.

Fy f-n vilka lögner!

Redan samma eftermiddag ringde Allrums vd/vår Rörvikshussäljare och meddelade att slutbesiktningen var flyttad till den 13 juli och att vi skulle ha ett möte den 8 juli och att vi då skulle få se att det hade skett underverk i huset.

Men vi var leds, otroligt leds. Besvikna ända in i själen. Vi insåg att stora delar av sommaren skulle vara förstörd och att vi hade en enda vecka ledigt när vi kunde göra något annat…så vi tog helt enkelt bilen och åkte iväg ett slag.

För första gången under detta bygge började vi nu få frågor om hur vi ville ha saker och ting. Vi fick till och med foton skickade till oss med progressen. Vi kände oss förvirrade. Här hade vi varit tillgängliga i 37 veckor, och den 38 började vi få frågor om vi hade önskemål!?

Väl tillbaka möttes vi av rena extreme home makover varianten…parkeringen var fylld av hantverkarbilar och huset var fyllt av hantverkare. Man skulle inte hinna byta fasaden till den 13 juli men i övrigt skulle huset vara klart! Man skulle dessutom städa tomten och bygga en liten altan för att vi verkligen skulle kunna njuta av sommaren. Vi var i himmelriket. Äntligen, äntligen hade man infriat sina löften…och byggmötet avslutades med att vi satte oss ner och rensade luften samt drog upp riktlinjer för framtiden. Grunden till att vi ens kunde dra upp riktlinjer för framtiden var att:

  • Huset skulle vara klart, inklusive kompensationer, senast den 1/9-16
  • Vi skulle slippa oroa oss eller driva projektet, utan bygget skulle i fortsättningen skötas helt utan att vi skulle känna någon som helst oro eller behöva engagera oss.
  • Vi lovade att stänga av vitet från och med 13/7-16 under förutsättningen att ovanstående två punkter hölls.

Därutöver bestämdes ett antal kompensationer (och några gentjänster från oss) som plåster på såren för allt jobb, all oro, all stress och alla extrautgifter detta bygge medfört för oss samt även kompensera oss för de kvalitetsförsämringar huset fått p.g.a. Ädelbyggs felaktiga montering och ovarsamhet med materialet. Vi kände att detta var en otrolig lättnad och ett otroligt stort steg på vägen. Huset skulle bli klart inom en snar framtid, vi skulle få hjälp med saker som vi skulle ha gjort under våren som nu inte kunnat gjorts p.g.a. alla förseningar.

Vi var så glada och så lättade att vi trots att huset var långtifrån färdigt invändigt på besiktningsdagen och trots att både kommunen och besiktningsmannen höll på att vända i dörren bara log. Vi fick ju såklart inte godkänt…utan besiktningen avbröts och sköts upp till den 1/9 och kommunen krävde ett antal kompletteringar innan vi eventuellt skulle kunna få ett interimistiskt beslut. På fredagen den 15/7 fick vi så äntligen flytta in, vi hade dessutom fått en liten altan och tomten var städad. Som vi njöt!

Frukost på altanen

Första frukost på altanen efter första natten i huset

Byggarna gick nu på en tre veckor lång semester och vi njöt i fulla drag! Vi såg framemot att bygget skulle återupptas den 8 augusti för att sedan vara helt klart 3 veckor senare…därefter skulle vi inte behöva se en enda byggare. Gissa hur det gick med det!? Ja, det får ni läsa om senare…

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *