Lovar runt, håller tunt (lucka 6)

Efter den andra misslyckade slutbesiktningen så lovade man att verkligen ta tag i detta, att vi inte skulle behöva uppleva denna pinsamhet en enda gång till! Man drev på underentreprenören ordentligt men för att tjäna tid började man nu försöka successivt krympa kompensationerna. Egentligen var de nog osjäligt stora och man hade nog gjort färdigt, och förresten så var det ju dyrt för Allrum att göra dessa kompensationer…så nu stoppade man helt enkelt snickarna och sade att det var färdigkompenserat…trots att bygget alltså skulle bli ytterligare 1 månad försenat.

Dessutom tröttnade Allrum på underentreprenören och sade att man fick sluta jobba åt Allrum den 1 oktober, dvs när vårt hus var klart.

Tror ni huset var klart på den tredje slutbesiktningen????? Nä, såklart inte! Dessutom valde Allrums vd plus byggplatsledaren att frånvara vid besiktningen. Vi fick en hel svans med grejer som skulle fixas till innan huset är helt beboeligt och vi slipper hantverkare. Besiktningsmannen gav Allrum 1 månad på sig att åtgärda alla fel. Praxis är egentligen 2 månader, men då många fel varit kända både sedan 13 januari och sedan 13 juli sattes tiden till 1 månad…längre än så skall vi nämligen inte behöva vänta tyckte besiktningsmannen som dessutom tyckte vi skulle stämma Allrum om man inte var klara absolut senast 27 oktober!

Nu var det sagt att snickarna skulle jobba till och med den 30 september, men de jobbade i praktiken bara en halv dag till efter slutbesiktningen och då städade de på tomten. Så huset lämnades till den nya underentreprenören i samma skick som vid slutbesiktning nummer 3. Det var nu sagt att den nya underentreprenören skulle påbörja omedelbart och att färdigställandet av huset skulle ta max en vecka. Hur tror ni det gick…fortsättning följer!

 

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *