Lovar runt, håller tunt (lucka 7)

Vi var nu alltså inne i oktober 2016 på ett bygge som påbörjades i oktober 2015. Vi skulle precis inleda samarbete med den tredje underentreprenören (Stockholm servicebemanning). Vi hade en veckas arbete kvar för att komma i mål…men ingen underentreprenör dök upp, det var en kurs hit och en kurs dit, det var andra hus som prioriterades osv. osv. Den 11 oktober lyckades vi slutligen få till ett möta på ön.

Samtidigt som dagar blev till veckor och blev till månader sedan den 1 september så var vi tvungna att nagelfara avtalet om kompensation för bygget som avtalades i juli.

För nu var det ju så att den gamla underentreprenören hade gjort väldigt fina trappor, så då behövde ju inte Allrum bygga den altan man lovat bygga. Eller?

Och man hade ju lovat att färdigställa vinden, men någon rund vägg behövde man väll inte göra. Eller?

Vi hade ju blivit så rikligt kompenserade ändå…och huset var ju snart klart! Eller var det ytterligare minst en månad försenat?

Så började äntligen den nya underentreprenören arbeta, men man läste ju inte listan med åtgärdspunkter så man tyckte inte att man hade något att göra, så man jobbade två dagar sedan åkte man hem en vecka. Och att huset skulle vara färdigt enligt besiktningsprotokollet absolut senast 27/10-16 infriades inte. Inte heller till höstlovet som man lovat.

Jag åkte ut med tjejerna till ön med fullpackad bil för att fira höstlov, och hade blivit informerad om att huset var 100% färdigt invändigt, så när som på panelen som skulle bytas i matplatsen. Det var mörkt på kvällen när vi kom ut så jag valde att inte undersöka entreprenaden då, men efter morgonens rundtur i huset skickades följande rapport om det helt färdiga huset;

Hej!
Nu är vi vakna och kan se lite mer och tyvärr var man även denna gången långtifrån målet att huset skulle vara färdigställt invändigt. Om vi bortser från matplatsen som p.g.a. panelen inte kunnat färdigställas så återstår bland annat följande innan huset skulle varit färdigt invändigt:
* Spiraltrappan
* Övergången spiraltrappa -> golv
* Spackling, slipning, målning och listsättning runda väggen
* Golvet runt kaminröret på öv
* Kryddhyllan
* Diskmaskinen
* Lådsidorna i köket
* Diskhon

Finns säkert något mer som jag glömt att kolla. Dvs man var inte ens nära denna gången heller. Huset är nu 2 månader försenat efter avtal i juli och 7 månader försenad efter kontrakt. Dessutom har man massor av arbete kvar utomhus. Vad är förklaringen till detta???? (Och kom nu inte med förklaringen att panelen inte finns!)

Det är jättehärligt att äntligen ha en ytterdörr [som går att använda och låsa efter ett års bygge] men vi kommer ju inte kunna flytta in till 100% under höstlovet heller. Vi kan heller inte göra hälften av de saker vi hade hoppats kunna göra under lovet. Dvs vi tappar ännu en semestervecka när vi hade kunnat göra mycket med huset och på tomten.

Mvh
K

Svaret vi fick då, var att man inte ansåg sig behöva genomföra alla åtgärder på huset längre…gissa hur arga och besvikna vi blev då?

Färdig entreprenad inomhus?

Färdig entreprenad inomhus? Hål i golvet…

Färdig entreprenad inomhus?

Färdig entreprenad inomhus? Icke monterad kryddhylla, front framför fläkten osv….

Man såg helt enkelt ingen anledning alls att åka ut till huset och jobba eftersom man ännu inte fått panelen till matplatsen, i övrigt var man ju färdiga. Helt enkelt var det enligt nya underentreprenören helt bortkastad tid att åka ut till vårt hus! Motvilligt gick man tillslut med på att skicka ut en snickare och en målare på måndagen vecka 44, dvs byggvecka 55. (Fortsättning följer!)

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *