Lovar runt, håller tunt (lucka 9)

Vi gick alltså in i byggvecka 56 med mycket gott mod. Detta var veckan då allt skulle falla på plats…nu skulle alla projekt avslutas. Vilket också lovades av Allrum…huset skulle vara helt, helt klart på insidan sånär som på kryddhyllan som saknade delar och panelen till matplatsen som fortfarande inte levererats. Jag och min bästis åkte ut på tjejhelg och hur nedslående var inte det!? Utomhus hade man byggt lite på altanen, men sedan stannat upp:

Altanbygge, byggvecka 56

Altanbygge, byggvecka 56

Inomhus hade man gjort en enda sak som kunde strykas från listorna…man hade tapetserat en tapetvåd.

Målningen som man sade sig vara klar med tyckte i alla fall jag var under all kritik:

"Färdigmålade" golvlister med den fabriksmålade grundfärgen och sedan någon tjock vit färg med annat glanstal slarvigt påstruket över spikhålen.

”Färdigmålade” golvlister med den fabriksmålade grundfärgen och sedan någon tjock vit färg med annat glanstal slarvigt påstruket över spikhålen.

Och så ser all listmålning ut uppe på vinden. Vi reklamerade det såklart, men ännu nu byggvecka 60 har man inte ens gjort en ansats till att slipa och måla om listerna.

Och sedan var man väldigt nöjda med att ha löst övergången mellan runda hålet och golvet ”snyggt”:

Spacklad och målad kant, som varierar i tjocklek mellan 14 och 37 mm.

Spacklad och målad kant, som varierar i tjocklek mellan 14 och 37 mm.

Och trappräcket hade man ju rapporterat som färdigt:

"Färdigmonterat" trappräcke byggvecka 56

”Färdigmonterat” trappräcke byggvecka 56

Ja, och lister förklarade man ju att det var en total omöjlighet att montera på runda väggar så de måste vi stå ut med att det inte skulle bli några!

Såklart rapporterade vi detta till både underentreprenör och entreprenör men mer tid gick åt till att vi fick skäll av underentreprenören för att vi ifrågasatte hans och hans mannars kompetens snarare än vi fick besked om att man skulle bygga eller åtgärda de fel man nu skapat. De jobbar ju så intensivt och gör verkligen vad de kan för att det skall bli snyggt och bra…det är bara vi som är gnälliga!

Dock slutades byggvecka 57 med det positiva beskedet om att panelen äntligen dykt upp, så söndag byggvecka 57 (dvs den 20/11-16) lovades att huset skulle vara klart på insidan. Sedan skulle man bara jobba utomhus…

Dessutom meddelar man den 17/11 att man äntligen, äntligen bytt den bärlina över E:s sovrumsfönser som är mögel och rötskadad sedan det regnade in och inte torkades ut i november-decmber 2015. Denna bärlina som de tidigare underentreprenörerna också dyrt och heligt lovat att de bytt, men som det visar sig att man alltså inte bytt. Utan man har ljugit om detta!

Nu får vi alltså ett fotobevis på att man öppnat och funnit bärlinan i gott skick:

Äntligen, mer än 12 månader efter att väggen vattenskadas skall delar bytas ut. Ett under att detta dröjt då man dels hade kunnat byta bärlinan inifrån innan väggspån och gips sattes, och dels borde man passat på när man bytte fasaden!

Äntligen, mer än 12 månader efter att väggen vattenskadas skall delar bytas ut. Ett under att detta dröjt då man dels hade kunnat byta bärlinan inifrån innan väggspån och gips sattes, och dels borde man passat på när man bytte fasaden!

Både vi och Rörvikshus meddelar att problemet sitter längre in i väggen och man säger sig åtgärda detta…dock kommer detta fotobevis på ”avvägar” när han skickar det till oss och Rörvikshus.

Vi är alltså i byggvecka 57 och huset är inte färdigt och äntligen säger man sig ha bytt den sista mögel och rötskadade bärlinan efter Ädelbyggs rotblöta. (fortsättning följer)

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *