När man tröttnar

Vår entreprenör hävdar ju att vi kan bo här till 100%. Så är ju inte riktigt fallet. För har man arbetare som kommer och går som de vill är det t.ex. lite dåligt med sovmornar. Vi vet ju aldrig om de stövlar in kl 7:15 eller inte, oavsett om det är helg eller vardag.

Det är ju också så att saker och ting måste bli färdiga innan vi kan ”flytta” in. Ta bara detta med altanen. Som vi alltså skulle få som kompensation…och som man byggt på i över 4 månader och som ännu inte är färdig.

Detta har inneburit att vi inte kunnat sätta upp det staket som mejades ner i branden. Dels eftersom snickarna behöver fri tillgång till tomten och dels eftersom vi inte kan sätta staket på en altan som inte är färdig.

Mycket irriterande att Allrums långsamma progress innebär att våra hundar kunnat rymma i 4 månader till!

För att snabba på staketbygget har vi återkommande bett dem sätta stolpar när de bygger altanen  men det har vi fått blankt nej till. Så hela altanen har byggts för att det inte skall monteras stolpar vilket innebär att det första vi får göra när altanen är klar är att riva hela ytterramen och sätta stolpar. Och frågan är ju när altanen ens blir klar!?

I går morse rymde hundarna igen och jag skämdes ögonen ur mig (som vanligt) när grannen kom tillbaka med dem. Och nu kände jag att nu får det banne mig räcka! Jag började bygga staket i juni och har ännu inte kunnat färdigställa detta p.g.a. vår entreprenör och våra underentreprenörers totala oförmåga att avsluta detta projekt.

Så nu bestämde jag mig för att provisoriskt lappa ihop staketet. Kommer säkert få höra att jag försvårar deras arbete. Men vet ni – de försvårar mitt liv!

Stängsel är nu provisoriskt draget på baksidan och på altanen blev det ett EU-pall och utemöbelstaket. Inte snyggt, men det bjuder jag på! Alla estetiska klagomål hänvisar jag till Allrum!

image

image

 

Ser nästan framemot att visa upp detta staket på besiktningen. Det liksom sätter ribban på vår livskvalitet här ute på ön. Dvs hur långtifrån vi är att ha kunnat återgå till livet före branden tack vare denna entreprenad.

Men idag kurar vi inomhus. Brrrrrr kallt! Svårt att förstå att vi på nyårsafton sprang runt barfota på altanen:

Kyleffekten av vinden gör att den faktiska temperaturen snarare är minus 20 grader.

Kyleffekten av vinden gör att den faktiska temperaturen snarare är minus 20 grader.

P.s. Vi är i byggvecka 65 nu 😂

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *