Det här med elen

Vi valde ju att bygga ett nyckelfärdigt hus med Allrum, men tog trots det in en annan elfirma. För att underlätta detta fick Allrum samordningsansvaret och det har väll fungerat sådär. Jag tror jag vågar säga att jag oftare har haft kontakt med vår elfirma än vad Allrum haft. Allrum gick t.ex. emot vår önskemål att inte släppa in elektrikern i december förra året. Man har förväntat sig att elektrikerna skall ställa upp med extremt kort varsel. Man har lämnat återbud med ändå kortare varsel. Ja, och så har hela bygget dragit ut på tiden…enormt. Det innebär att vårt projekt prioriterats ner, strulat ihop sig med andra projekt osv. Därmed har även elen dragit ut på tiden vilket periodvis gjort mig galen.

Det innebär att min tonårskompis som äger elfirman och jag fått testat vår vänskap när vi rykt ihop ibland. Framförallt när det brustit i den kommunikation som skett genom Allrum så missförstånd uppstår. Men det innebär också att vi har fått de mysigaste elektrikerna. Kl 7:15 på Lilljulafton kom det t.ex. en elektriker och fixade ljus till gången upp från parkeringen. Det är kärlek och omtanke det!

Tillfälliga ursnygga lyktor på vår väg mellan hus och parkering.

Tillfälliga ursnygga lyktor på vår väg mellan hus och parkering.

I mellandagarna kom de sedan tillbaka och fixade det sista på utomhusbelysningen, belysningen i matplatsen, el på kattvindarna osv.

Gammalt möter nytt i matplatsen.

Gammalt möter nytt i matplatsen.

Även om det tagit tid, kostat pengar osv så är elen en av de häftigaste grejerna med nya huset. Vi är så tacksamma för den kompetens och det stöd vi fått vad gäller ljusdesign. För det är verkligen inte bara att stoppa dit lite spottar. Det finns mängder med olika spottar och placeringen av varje spot påverkar intrycket och funktionen och det är den kunskapen som Elektro Shields bidragit med och som gör vårt hus unikt. Det gör också att även om vi satt in ganska få spottar (får det till 19 takspottar som totalt belyser ca 85 kvm golvyta, dvs 4,5 kvm golv per spott i snitt) kan vi alltid få dagsljus inomhus utan att känna oss bländade.

Nya huset

2 Comments

  1. Mysiga lyktor! Instämmer i den härliga känslan när belysningen ”fallit på plats” och ni har fått det så fint och mysigt tycker jag :-)

    • Tack!
      Lyktorna är ändå finare i dagsljus. Och ändå är de bara tillfälliga. Det var våra elektriker som valde och placerade ut dem. (Till våren skall vi få pollare ditplacerade men för det behövde man gjuta.) Men han har otroligt bra smak så belysningen har vi verkligen närapå till 100% givit honom fria händer. Vi har bara sagt ungefär hur vi tänkt oss och sedan han valt armaturer och placeringen av dessa.

      Tack! Vi är också mycket nöjda med hur huset och inredningen blivit. Men vi har kämpat och jag är fortfarande arg och besviken på vår entreprenör. Enda trösten är att han blivit tvingad av Rörvikshus att sluta som entreprenör och att de jobbar med att förändra hela sin struktur.

      Man bygger bara hus en gång i livet och jag hade så gärna upplevt ett normalbygge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *