Mammas syskrin?

I alla år fanns i gamla huset ett syskrin. I detta fanns sybehör, knappar men även små tyglappar i fall något skulle behövas lappas. Bland annat fanns det en tygbit från mammas jeans som hon hade när jag var riktigt liten, men där fanns också gardinprover till huset.

Ja, ni kan ju gissa själv att syskrinet brann upp tillsammans med huset och ända sedan den dagen har jag varit övertygad om att jag ville ha ett likadant.

Jag har letat, och letat, och letat…men nä…de verkar inte finnas på loppisar. Men så precis före jul så hittade jag ett identiskt…och för att vara en loppisgrej – dyrt som stryk!

Det var äldsta dottern som hittade det. Jag stod länge och fingrade på det. Till sist bestämde jag mig för att lämna kvar det…det kändes helt enkelt galet dyrt! Då sa både maken och äldsta dottern i mun på varandra; – Detta är din julklapp!

Så några veckor före jul flyttade en kopia av mammas syskrin till Villa Bergstoppen:

En kopia av mammas syskrin

En kopia av mammas syskrin

I syskrinet har jag sedan flyttat in lite bra och ha grejer för livet på ön. Dock saknar jag knäppen till bikinibh:ar (det är en reservdel som behövs på den ö där den kvinnliga klädseln under sommaren består av bikinibh och shorts) Haha, jag och mina grannar skrattade gott mer än en gång i somras när jag fick skynda hem för att klä mig ”anständigt” till ett byggmöte…för som fritidsöbo är vi så vana vid att typ alla klär sig så att ingen bryr sig. Men när folk kommer som inte är härifrån då får man ju skärpa till sig 😉

Så sådana reservdelar behövs om man inte skall laga favoritbikinin med eltejp vilket jag gjort någon gång…håller fantastiskt bra trots många bad!

Sedan saknar ju såklart mammas urblekta jeanstyg och gardinproverna, men annars känns det sååååååå hemma!

img_6242

 

Tänk vad konstigt vad mycket några saker betyder för känslan av hemma. Troligtvis är detta syskrin bara onödigt gammalt och slitet för någon annan, men för mig betyder det hur mycket som helst. Ett hem på ön är helt enkelt inte ett hem utan mammas syskrin.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *