Exteriören före och efter (del 2)

Då har turen kommit till vår Sydvästra fasad i före- och efter-serien om husets fasader:

Första utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Första utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Tydligaste förändring mellan första ritningsutkastet och näst sista utkastet är att stora fönstret i vardagsrummet fått ett spröjs och att vi lagt till ett vädringsfönster i vårt sovrum. Dessutom har det sluttande taket över matplatsen bytts till ett platt tak och takterrass:

Näst sista utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Näst sista utkastet på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Här kommer marknivåerna i förhållande till nybyggnadskartan in samt att vi bytt räcket på takterassen från trä till glas:

Bygglovsversionen på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Bygglovsversionen på Villa Bergstoppen. Copyright www.nyahuset.nu och Rörvikshus

Och så huset i verkligheten. Inser att jag inte lyckats ta ett enda foto på huset rakt från sidan, så det blir inte riktigt samma vinkel. På fotot däremot syns att nybyggnadskartan stämmer sådär med verkligheten då denna visar på en betydligt mer utslätad tomt än vad verkligheten erbjuder:

Huset sett från tomtgränsen åt söder, 12/10-16

Huset sett från tomtgränsen åt söder, 12/10-16

Vi är väldigt nöjda med att vi lade till ett fönster samt att det stora fönstret på arkitektens inrådan splittrades i två med hjälp av ett spröjs.

Vill du läsa om vår entréfasad?

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *