Hur tänkte jag nu?

När jag väntade vår yngsta dotter (hon som fyllde år igår) deltog jag i en mammagrupp där alla väntade barn i januari 2007. När vi fikade en gång så sade en av de andra mammorna att hon kommit på att det var dumt att få barn i januari då barnets presenter och kalas skulle in på samma lön som julen. Vet att jag reagerade med tanken att det är väll inga problem det får väll lösa sig…för att sedan slås av faktum att i vår familj är det inte bara E som fyller år inom samma lönemånad som julen utan även maken och vår äldsta dotter. Dvs 60% av familjen och julen firas inom loppet av 31 dagar.

E:s önsketårta, pannkakstårta med marsipantäcke.

E:s önsketårta, pannkakstårta med marsipantäcke.

Man kan ju undra om jag alls planerat detta, för det är kanske inte så smart. Men svaret är att jag faktiskt inte planerat alls…för maken är född när han är född och barn kommer när de kommer…men att det blev väldigt, väldigt bra ändå! Jag vill ju inte för allt i världen byta bort mina älsklingar för en logistisk I-landsproblematik.

En prinsessemla blev makens tårta i år.

En prinsessemla blev makens tårta i år.

Och med lite planering så löser sig allt…så nog går det att fira 3 födelsedagar och en julafton på en och samma lön…iaf om man som jag börjar köpa presenter i augusti 😉

(Nä förresten jag erkänner, några presenter köptes redan i januari förra året under slutrean)

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *