Vad gör man en dag i januari i Villa Bergstoppen?

Främsta orsaken till att man har ett fritidshus är att man vill ha en plats att återvända till där man spenderar stora delar av sin fritid. Ett fritidshus innebär mycket arbete (för huset och tomten skall ju underhållas) och är en stor kostnad (för precis som alla andra bostäder skall de underhållas, ha el, avlopp, sophämtning, telefon, samfällighetsavgifter, försäkras osv osv). Vi brukade säga (innan gamla huset brann) att vi vart år lade ner motsvarande kostnaden för en veckas charterresa för vår familj till någon medelhavsö under högsäsong på vårt fritidshus. I och med att vi nu byggt ett större, dyrare och mera utrustat hus så blir kostnaden ändå större. Så ärligt, den semesterresan till medelhavet får vi skippa! Och kanske också fjällsemestern på sportlovet. I utbyte får vi en extra bostad som vi kan nyttja precis hur mycket vill så fort vi är lediga.

Det känns oftast som en fantastisk investering de somrar när solen skiner från en klarblå himmel. När det är regn och 11 grader varmt så känns det inte lika fantastiskt. Samma gäller sportloven, när det är snö är det ljuvligt…när det är barmark är det lite tråkigare.. Men jag väljer att citera en annan fritidsöbo angående snöfria januarimornar på ön; ”Mysig morgon på landet. Förstår inte riktigt varför det känns och blir mysigare än hemma, men så är det.” Ja, ni förstår…även med dåligt väder så känner vi oss lyckligt lottade att få ha ett hus på vår underbara ö.

Vad gör man då…jo man äter frukost i lugn och ro…man pysslar lite inomhus…

Maken som monterar front till spisfläkt

Maken som monterar front till spisfläkt

…man pysslar lite utomhus…

E som staplat ved bestående av byggrester.

E som staplat ved bestående av byggrester.

…man äter lunch…man leker lite…

Barnen som flyger drönare på altanen

Barnen som flyger drönare på altanen

…man fikar lite…man plockar lite…man pratar och skrattar massor…dagarna liksom bara rullar på och man blir aldrig uttråkad och sällan stressad.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *