1+1=2

Släpper lite på min tystnad här på bloggen då ny info framkommit!

Bara man är med tillräckligt länge så kommer den mesta informationen fram. Fick härom dagen ett mail från vår första snickare (ni vet han med stomresningen osv). I detta mail framkom det spännande information! Dvs. hans version av vad som skedde. Mest spännande var följande:

I mailet framkom en del information som bara styrker den känsla jag haft. Bland annat att vi kände oss undrande till om han verkligen visste att vi krävde att få honom utbytt där i april. Han berättade att han och vår huvudentreprenör i gemensamt samförstånd kommit fram till att han inte skulle fortsätta jobba med oss eftersom vi inte var så lätta att jobba med.

Det förklarar ju också varför han åkte ut i veckan efter för att hämta sina saker och trodde att han skulle göra en överlämning till den efterföljande underentreprenören. Det förklarar också varför vår efterföljande underentreprenör inte ens fattade varför han försökte göra en överlämning, eller varför vår elektriker kontaktade mig och undrade vad han gjorde på bygget. Vår ex. snickare visste helt enkelt inte något som alla andra visste. Otroligt pinsamt!

Det förklarar ju också varför vår entreprenör fått ta hela den ekonomiska smällen och inte underentreprenören. Eftersom, om det är som underentreprenören skrev i sitt mail, har aldrig hans avtal hävts p.g.a. vad han gjort med vårt hus. Därmed finns inga möjligheter att driva in pengarna från underentreprenören eftersom entreprenören inte reklamerat tjänsten. Först i och med detta mail fattar jag vilken sits Allrum försatt sig i! Konflikträdsla av denna formen är dyrt helt enkelt!

Dessutom kan ju underentreprenören genom att hans arbete inte reklamerats korrekt leva vidare i villfarelsen att det inte var så illa som det var. Tror katten att underentreprenören tycker jag jagar dem på bloggen. För de har ju aldrig fått tydligt förklarat för sig hur galet fel det var eftersom deras avtalspart genom sitt agerande godkänt arbetet. De kanske fortfarande tror att huset hade gått igenom en slutbesiktning!? Något alla andra berörda parter vet att huset aldrig skulle gjort. Vilken mardrömför underentreprenören att inte ha fått detta förklarat för sig!

Det förklarar också varför vår ex. snickare ända in i slutet av maj återkommande talade om att vi bara hittade på fel med huset. När det enda vi gjort är att lista de faktiska fel som faktiskt hittats och rapporterats till oss. Och där listan som inte offentliggjorts på bloggen utan som ligger i vår skrivbordslåda faktiskt är ändå längre.

Dessutom förklarar ju detta avslut i vänskap mellan underentreprenör och entreprenör varför vår entreprenör fått gnida ihop varenda öre till att rätta detta bygge, och varför det därför fått ta så otroligt lång tid. För att likviditeten helt enkelt varit tvungen att fungera.

Det måste dessutom varit hemskt för vår entreprenör att ha en byggherre som vi som ifrågasätter, dissekerar och analyserar. Och som dessutom ”har mage att” kräva att få det hus vi beställt. Entreprenören måste ju ha hamnat så i kläm, där denne vet att vi har rätt i sak, men där entreprenören inte kunnat, eller orkat, eller helt enkelt valt bort möjligheten att kunna driva detta mot den som egentligen bär ansvaret.

I och med denna vetskap kan vi så mycket lättare förlåta entreprenören för vad som skett!
Och vi hoppas för entreprenörens egen skull att denne nästa gång den hamnar i en liknande situation vågar lägga problemet där det hör hemma…för rätt skall vara rätt, och den som skall ta och bära ansvaret är den som orsakat problemet!

Detta måste ha varit en tung och dyrköpt läxa för Allrum! Nu verkar det som att de har tvingats ta och bära ansvaret tillsammans med Rörvikshus eftersom de inte klämde dit underentreprenören då de hade chansen. (Fast vet ni, jag läste någonstans att man har upp till 3 års reklamationstid på en tjänst så det borde gå att ordna i efterhand!)

Därför är det också väldigt trist att underentreprenören går fri och kan fortsätta som om inget hänt (i villfarelsen att de inte gjort nästan några fel alls, och dessutom invaggade i falsk säkerhet eftersom man inte delgivits all info om byggets faktiska status) medan Allrum och Rörvikshus fått ta den stora smällen. Det var inte de som förtjänade smällen! De var sjyssta och tog den för vår skull på sin bekostnad istället för den oansvarige underentreprenören som smet undan.

Både Allrum och Rörvikshus är värda så mycket mer än att få pisk för att de inte vågade/orkade konfrontera illojala och ansvarslösa underentreprenörer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

All kärlek till er; Allrum och Rörvikshus, som trots allt givit oss chansen att få det kvalitetshus vi beställt och betalat för!

Rolf Bergs årstomte 2016

Kärlek från oss till Allrum och Rörvikshus på alla <3-dag!

 

 

p.s. För er som undrar så planerar underentreprenören att stämma mig för förtal och näthat om jag inte tar bort all info om deras företag på denna bloggen. Det är så det går till; man skräms, man hotas och baktalas till tystnad.

I sista mailet skrev han dessutom följande om mig ”Du har en väldigt skev verklighetsuppfattning. Du är Narsizist [Blandning av narcissist och nazist? Snyggt drag att få in två skällsord i ett!] samtidigt som du är en stackare. Det lyser verkligen igenom att du har haft det svårt i ditt liv.” Inte utan att jag frestas att svara att ”Med min hjärna och min självuppfattning är det bra, tack! Finns vare sig indikationer på skev självbild, skev verklighetsuppfattning eller narcissistiska drag. Vill du ha läkarutlåtande på det?” Men ärligt, jag orkar inte gå i moteld med någon som inte kan bemöta fakta och argument med annat än  skällsord och personangrepp, livet är så mycket betydelsefullare än så!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *