2016 års hustrender (badrum)

Fortsätter dokumentera och analysera Movehomes rapport om 2016 års hustrender. I föregående inlägg har jag gått  igenom exteriören, köket samt golven. Här fortsätter jag med badrummen:

Badrum:

Här tycker jag Movehome gjort en lite tunn undersökning. Jag hade t.ex. uppskattat att veta vilket kakel och vilken typ av belysning de potentiella och faktiska kunderna valde. Men vi håller till godo med den statistik Movehome tillhandahåller:

Movehomes analys av önskad badrumsdesign 2016.

Här vet jag inte vilket badalternativ som är standard men statistiken Movehome presenterar visar att 45% väljer duschhörna med glasdörrar, 35% badkar och 20% väljer dusch till vilken man själv får sätta draperi. I vårt fall var badkar aldrig aktuellt. Bor man på en ö där sötvatten är en bristvara så är det otroligt onödigt och enligt min mening även oetiskt att installera ett badkar. Så dusch var ett självklart val för oss!

Dock finns det dem som kommenterat att vi inte valt den vattensnålaste duschen, vilket vi såklart borde gjort. Istället valde vi en sådan här:

image

Därmed får vi hålla koll på hur länge folk duschar för att hålla nere vattenförbrukningen. Men som min bästa vän sa; ”Med fyra av er är det inga problem…ni förtjänar att njuta de 3-4 minuter ni duschar, med din make däremot får vi ha lite koll på.”

Ja, så är det när det är 4 simmare i familjen som inte ser dusch som någon rekreation utan enbart som tidskrävande transportsträcka till och från träningen. Och för mig har detta snabba duschbeteende alltså hängt kvar i 25 år. Jag menar klart man hinner både duscha, tvätta håret och kroppen samt ha balsam i håret på mindre än 5 minuter. (Vid behov hinner man dessutom med rakning och peeling på denna tid) Allt annat är slöseri med tid…

emoji-laugh

 

Vad gäller badrumsmöbler har movehome funnit följande:

Movehomes analys av önskad badrumsdesign 2016.

Här är det absolut vanligaste valet vitt, följt av svart, antracit och grått. Uppstickaren är turkos. Man har också funnit att de kunder som väljer släta luckor väljer vitt och svart medan de som väljer klassiska luckor väljer andra kulörer. Vad valde vi då?

Även andra delen av badrummet år typiskt 2010-tal med sina rundade duchväggar, takdusch samt kubistisk kommod.

Badrummet med sin kubistiska kommod med släta vita luckor.

Vår lilla toalett där vi flörtar med 1970-talet och vårt gamla hus.

Lilla toaletten med släta svarta luckor.

Ja, det är nästan skrattretande hur 2016 vårt hus är!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *