Elförbrukningen februari 2017

Ja, då är det dags att presentera februari månads förbrukning. En månad då huset mestadels stod tomt så när som när jag och E däckade i influensan och blev kvar på ön. Dock har vi ännu inte riktig koll på hur grundvärmen ställs in så bland annat golvvärmen har varit satt på högre temperatur än den grundvärme huset skall ha när det inte används. Men vi kan börja med följande:

Vattenfalls hurrarop över vår "minskade" elförbrukning från föregående år. Men det är ju som att jämföra äpplen (byggel) med päron (färdigt hus)

Vattenfalls hurrarop över vår ”minskade” elförbrukning från föregående år. Men det är ju som att jämföra äpplen (byggel) med päron (färdigt hus)

Det är ju såklart en sanning med modifikation, vilket syns i följande diagram:

Elförbrukning i kWh under januarimånad år 2010-2017. Notera 2015 års värde, som är 0 kWh då vi inte hade tillgång till el på tomten p.g.a. branden samt 2016 i form av byggel.

Elförbrukning i kWh under februari månad år 2010-2017. Notera 2015 års värde, som är 0 kWh då vi inte hade tillgång till el på tomten p.g.a. branden samt 2016 i form av byggel.

Och så lite mer jämförande mellan de båda husen:

Elförbrukning under januari månad i kWh. Snittvärde för gamla huset samt momentanvärde för nya huset.

Elförbrukning under februar månad i kWh. Snittvärde för gamla huset samt momentanvärde för nya huset.

Indikationen är fortfarande att nya huset gör av med mer el än gamla. Men framtiden får utvisa…

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *