Det känns som vi är fattiga!

Vår 15-åriga dotter kom hem en dag från skolan och berättat att de hade pratat om loppisar i klassrummet. Läraren hade frågat om någon hade varit på loppis och ingen av barnen hade räckt upp handen. Vi frågade dotter varför inte hon räckte upp handen och hon svarade att hon inte ville för att hon kände sig så fattig om hon erkände att vi var och varannan vecka besöker loppisar.

Och det är klart, tänker man på de gamla lumpbodarna med den karaktäristiska doften av smuts…ja, då är ju loppis inte något direkt fantastiskt. Men bara för att min dotter nästa gång skall ha argument och våga stå upp för att vi handlar på loppis så skall jag lista några fördelar med loppisar:

  • Det är på loppisar man kan hitta saker man förlorat, saknar eller behöver komplettera
  • Intäkterna från försäljningen på loppisar går ofta till ett gott ändamål
  • Sopberget blir mindre genom att saker byter ägare istället för slängs
  • Loppisar är många gånger arbetsgivare till handikappade eller människor som på ett eller annat vis skall återintroduceras på arbetsmarknaden.

Vi hade aldrig kunnat återuppbygga vårt hem efter branden så fort och så komplett som vi lyckats göra utan loppisar! Som jag skrivit tidigare, summan man får för lösöret i samband med en brand täcker enbart det absolut mest basala i möbelväg…allt annat räcker pengarna inte till.

Ett humoristiskt loppisfynd som får även den mest morgontrötta att dra på smilbanden. "Utan dig går jag sönder"

Ett humoristiskt loppisfynd á 2 kr som får även den mest morgontrötta att dra på smilbanden. ”Utan dig går jag sönder”

 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *