Master bedroom

Det skall ju vara lite amerikanskt numera med stort sovrum till husbonden och husmodern, gärna med engen toalett och walk-in-closet. Lyx, lyx och lyx alltså.

När man bygger ett hus på 88 kvm för 5 personer får dessa grejer stryka på foten. Kvadratmetrarna måste helt enkelt nyttjas till annat! Vårt sovrum är därför ganska exakt 10 kvm stort…så det går precis in en 180cm säng utan att kännas trångt…mer lyx än så kunde vi inte unna oss.

Vår modifierade IKEA Fjell sänggavel

Master beedroom

Vi har dock en stor garderob och det är superskönt!

Den enda lyx vi unnade oss var en altandörr istället för ett fönster. För tänk er lyxen att öppna dörren så att hundarna kan gå ut på morgonen, utan att ens behöva lämna sängen. En lyx som känns extra underbar när man som vi bor i lägenhet på tredje våningen på fastlandet. Vad vi också unnade oss var att bygga altanen utanför vår altandörr lite extra mysig. Genom att göra övergången från stora altanen till vår altan smal så ville vi skapa känslan av privat:

Uppregling av altan utanför vårt sovrum. Här skall maken och jag ha ett "hemligt" krypin med middagssol.

Uppregling av altan utanför vårt sovrum. Här skall maken och jag ha ett ”hemligt” krypin med middagssol.

Foto på räcket taget från marken. Vi skall ha en regel längst nere så hundarna inte kan trycka ut nätet. Lägg förresten märke till den lilla vovven uppe på altanen :)

Foto på räcket taget från marken. Vi skall ha en regel längst nere så hundarna inte kan trycka ut nätet. Lägg förresten märke till den lilla vovven uppe på altanen :)

Även denna altan är byggd med kärlek av våra husräddare som en kompensation från Allrum Home för detta husbygge. För att dölja plintarna lite mer valde vi att göra ett vedförråd under vår altan:

Nya vedförrådet under altanen.

Nya vedförrådet under altanen.

Lådan är den trälåda som fönsterglasen till vikdörrspartiet kom i. Här skall vi sedan sätta upp dörrar i form av glespanel så att veden blir skyddad, men inte instängd för väder och vind. Mot altangolvet har vi häftat delar av den kasserade gummiduken som legat på terassgolvet, på så sätt rinner inte regnvattnet ner på veden genom altanens springor.

Trappan ner från denna altanen är samlar och inte lika sittvänlig. Detta då vi valde att göra den kortare så att det skulle kännas som att det finns luft mellan trappan/altanen och lillstugan.

Foto på räcket taget från vårt sovrum.

Notera närheten till lillstugan.

Skall bli häftigt att se hur naturen återhämtar sig när våren sopar igen spåren efter det partytält vi haft stående framför lillstuga i två år. Då kommer ytan mellan altanen och lillstugan att bli vår enda gräsplätt på hela tomten, dvs ca 20 kvm.

Till våren kommer vi också bygga en spalje där det är tänkt att en vinranka skall klättra för att på så sätt minska insynen i sovrummet från vägen.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *