Kunde ju inte motstå

…att köpa mig en forsythia från Lidl för 25 kr.

Forsythia, 25 kr på Lidl 27-29/3-17

Forsythia, 25 kr på Lidl 27-29/3-17

Detta eftersom forsythian är tätt knuten mot min barndom. Jag växte upp i ett villakvariter, men eftersom vi hade stugan på ön så lade min mamma och pappa ner minimalt med tid på trädgårdsskötsel, men i ett hörn på trädgården precis mot vägen fanns en enorm forsythiabuske som verkligen stortrivdes. Den var så praktfull att vart år var busken en deltagare i en anordnad bilbingo. Vart år passerade massor med bilar och tittade på vår buske. Vart år stannade några av deltagarna och frågade vad busken hette. Från att ha varit ogillad av oss växte stoltheten år för år. För den var fin, den var tät, den var enormt stor och den kryllade av gula blommor.

Vår lilla spensliga Lidl forsythia kommer nog behöva många år på sig innan den kommer i närheten av detta…om vi någonsin lyckas. Men för 25 kr är det värt ett försök :)

Forsythia från Lidl, 25kr

Forsythia från Lidl, 25kr

p.s. en frilandshibiskus smet också ner i varukorgen för ytterligare 25 kr. Tur Villa Bergstoppen ligger i odlingszon 2 och inte som balkongen hemma i stan som är zon 4, eller som vårt gamla hus på den uppländska slätten som befann sig i odlingszon 5.

Frilandshibiskus från Lidl, 25kr

Frilandshibiskus från Lidl, 25kr

p.s.2. har fått tag på begagnade utemöbler för en bra summa (kan inte fatta att många vill ha flera tusen kr för begagnade och slitna utomhusmöbler). Hela men i behov av färg…precis som jag önskade :)

Begagnade utemöbler som skall piffas till med lite blå färg.

Begagnade utemöbler som skall piffas till med lite blå färg.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *