Bygg din egen pall…

För att plantera mitt citronträd och för att det skall kunna växa och frodas i många år ville jag ha en stor och rymlig kruka som dessutom kan rullas in under vintern. Och pallkragar är väll lämpliga till det 😉 Alldeles särskilt halvpallar. Fast det förutsätter ju liksom att man äger en halvpall…och nog för att vi har massor med bra att ha virke efter bygget…så kan vi konstatera att just halvpallar har vi inga. Men man är inte sämre än man gör sig så med hjälp av mina fina nya verktyg (och ett gäng gamla) så byggde jag mig min egen halvpall:

Översidan på halvpallen. Två reglar 80 cm långa och 5 plankstumpar 60 cm långa.

Översidan på halvpallen. Två reglar 80 cm långa och 5 plankstumpar 60 cm långa. Och så lite trallskruv till det.

Undersidan med ytterligare två 60 cm långa brädor och så hjul från Biltema till det.

Undersidan med ytterligare två 60 cm långa brädor och så hjul från Biltema till det.

Tidsåtgången att såga till och skruva ihop var cirka 30 minuter. Helt enkelt dödligt enkelt! Och såhär blev det med en pallkrage på:

Färdig! DIY halvpall samt egenmålade pallkragar från  Plantagen.

Färdig! DIY halvpall samt egenmålade pallkragar från Plantagen.

Och så med citronträdet:

Mitt underbara citronträd som just nu ser pyttelitet ut, men som förhoppningsvis kommer stortrivas i sin nya miljö.

Mitt underbara citronträd som just nu ser pyttelitet ut, men som förhoppningsvis kommer stortrivas i sin nya miljö om det överlevt ishavskylan.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *