Har knappt hämtat mig ännu

Har knappt hämtat mig ännu efter Kristi himmelfärds helgen. Oj, oj, oj, så intensiv den var! Vi kan väll kalla den för uppstart av sommaren, eller kanske rivstart!?

På onsdagen hamnade vi mitt i all kaos som fotbollsfinalen förde med sig. Så istället för att glida till sista färjan blev det en kamp mot klockan där vi successivt fick skära bort fler och fler saker vi skulle ha gjort på vägen.

På torsdagen röjde vi ena kattvinden och lillstugan samtidigt som vi hade 8 barn som bakade i vårt kök. Och vi njöt varenda minut över att höra deras skratt, dessutom lämnade de köket i ett välstädat skick!

Förådsrensning...och inne i köket råder febril aktivitet med 8 barn i åldern 10-15 år som bakar.

Förådsrensning…och inne i köket råder febril aktivitet med 8 barn i åldern 10-15 år som bakar.

På fredagen skjutsade jag sonen till Uppsala eftersom han skulle vidare till Ludvika på simtävling. Jag hade sedan hoppats kunna ta 12:30-färjan tillbaka, men alla färjor var fullbokade så först 16:30 kunde jag åka tillbaka. Så en motvillig dag på fastlandet fick jag. Den spenderade jag med att fixa saker som vi fick skippa på onsdagen och lite till. Dock kunde jag konstatera att jag var inte den enda som var och handlade denna dagen, utan hela Sveriges befolkning måste gått man ur huse för att handla. Pust!

Samtidigt på ön jobbade maken  och barnen åt idrottsföreningen på förmiddagen och fixade material till spängerna i våra motionsspår, målade pilar i våra spår och krattade botten vid simskolan.

Här skall ingen springa vilse!

Här skall ingen springa vilse!

Simskolans sandbotten krattas

Simskolans sandbotten krattas

På eftermiddagen var det kvarterseftermiddag då vi i de två närmsta kvarteren städade våra allmänningar. Det innebar att yngsta dottern var med och klippte vass. Och äldsta dottern och maken drog ris. Måååånga timmars kroppsarbete blev det alltså!

På kvällen grillade vi, och äntligen, äntligen uppfylldes min målbild. Dessutom hade vi årets premiär på att öppna vikdörrspartiet!

Varmt nog att öppna upp vardagsrummet. 26/5-2017

Varmt nog att öppna upp vardagsrummet. 26/5-2017

På lördagen var det vårens sopfärjebesök, så hela förmiddagen gick åt till att köra sopor. Äntligen blev vi av med mycket utav de byggsoporna som blivit kvar! Tre fulla billaster blev det!

Trångt och nästan lite folkfest när sopfärjan är på besök.

Trångt och nästan lite folkfest när sopfärjan är på besök.

På eftermiddagen tömde maken den lillstuga vi lånat under 2 års tid för att förvara de grejer som egentligen skulle vara i vår lillstuga. Men eftersom vi behövde bo i vår…och eftersom bygget blev nästan ett år försenat…så har den lånade friggeboden inte blivit tömd förrän nu.

Själv var jag på styrelsemöte för idrottsföreningen och kickade igång sommarens verksamhet. Tänker varje år att det måste bli ett kort möte. För att varje år konstatera att det är årets längsta möte, men man kan inte starta en verksamhet i en handvändning. 3 1/2 timme tog mötet…men nu är vi redo för sommaren!

Ja, och då var det bara söndagen kvar och det handlade mest om att knyta ihop säcken. Maken körde 16 kärror med grus. Jag plockade undan grejer som inte skulle förfaras om det börjar regna.

Nästan så man tror att vi är nyinflyttade, men nä! Detta är kartonger med grejer som stod i vår lillstuga när stora huset brann. Dessa skall nu sorteras.

Nästan så man tror att vi är nyinflyttade, men nä! Detta är kartonger med grejer som stod i vår lillstuga när stora huset brann. Dessa är nu äntligen hämtade och skall nu sorteras.

Tjejerna lekte med kompisar och dammsög huset. Och vips var helgen slut!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *