Vedförråd

Ni har säkert redan förstått att vi älskar att återanvända saker. Till nya huset behövs dessutom vedförråd. I höstas gjorde jag ett enkelt genom att placera trälådan som fönsterglasen till vikdörrspartiet kom i under vår master-bedroom-altan.

Nya vedförrådet under altanen.

Vedförrådet under altanen.

När sedan vårt partytält dukande under i november under snöoväderet så tjatade jag om att behålla bitar av detta.

Demolerat partytält under snömassorna, 12/11-2016

Demolerat partytält under snömassorna, 12/11-2016

Kan ni gissa vad jag planerade att göra? Maken kunde det absolut inte…men…

Återanvändning av IKEA Ammerö-paviljong.

Återanvändning av IKEA Ammerö-paviljong.

Så helt enkelt blev konstrottingen till dörrar för vårt vedförråd. Luft vädrar veden så den inte ruttnar eller möglar samtidigt som betydligt mindre regn kommer komma åt den. Tätt uppifrån har jag redan tidigare gjort med en plastväv…så att det lilla som rinner mellan springorna i altanen inte gör veden våt.

Nästan färdig, det saknas ett par gångjärn.

Nästan färdig, det saknas ett par gångjärn.

Känner mig nöjd (även om sista panelen fortfarande måste på plats)…och åtminstone jag tycker att det blev snyggt!

Vinranka och Löjtnadshjärta

Vinranka och Löjtnadshjärta

I planteringslådan har jag planterat en vinranka som förhoppningsvis skall ge lite insynsskydd från vägen + mammas löjtnadshjärta. Vi har även lagt lite överbliven trall här då marken vid regn brukar bli lerig och hal och vi älskar att springa barfota…så det blir väldigt kladdigt och halt helt enkelt och grus är inget alternativ för det gör ont i fötterna :) Rutorna skall få växa fast i marken.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *