Ny soffa till vinden…

…vår vind inreddes för att jag och maken skulle ha ett andningshål att krypa tillbaka till när barn/ungdomar hängde i vardagsrummet. Därför införskaffades supersköna träfotöljer:

Identiska stolar med de däcksstolar vi förlorade i branden, inköpta på blocket.

Identiska stolar med de däcksstolar vi förlorade i branden, inköpta på blocket.

Bem saker och ting blir ju sällan som man tänkt sig, så barnen/tonåringarna hänger på vinden…och två fåtöljer är en dålig idé när mellan 3 och 10 barn/ungdomar hänger tillsammans och pratar, spelar spel och spelar datorspel. Så helt plötsligt kändes soffa (gärna en bäddsoffa) som en bättre idé. Problemet är bara att tack vare skorstensröret från kaminen är soffans storlek kraftigt begränsad. Alla soffor längre än 170 cm är därför helt uteslutet och därmed faller 99% av alla bäddsoffor (och soffor) bort.

Men skam den som ger sig. Efter att ha sett en soffa på en säljsajt på fb 2 gånger, och när den lades ut den tredje gången, så tänkte jag att det är nog meningen att vi skall ha den! Jag frågade maken och han höll med. Så dagen efter hämtade vi hem den:

Bäddsoffa Lycksele på plats på vår vind.

Bäddsoffan Lycksele på plats på vår vind.

Förutom att den passade förträffligt, rymmer 2 breda-, 3 mellanbreda- eller 4 smala rumpor, så var den gratis. Det är bara att tacka och bocka!!!!

Vi passade även på att inviga den som säng när svärföräldrarna var på besök…och det var bara att ge både soffan och vinden tummen upp som natthärbärge!

Bäddsoffan utbäddad

Bäddsoffan utbäddad

A room with a view!

A room with a view!

Förstår faktiskt varför arkitekten föreslog att detta skulle användas som sovrum. Men vi ville ju vara på bottenvåningen för hundarnas skull, så det var aldrig aktuellt. Dessutom är det ju galet lågt i tak :)

 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *