Matplatsen 3D

När vi gick i väntans tiden försökte maken rita upp vår blivande matplats i 3D-program och det blev som följer:

Matplatsen i 3D-program

Matplatsen i 3D-program, april 2015

Och såhär blev det i verkligheten:

Matplatsen i verklighet januari 2017

Matplatsen i verklighet januari 2017

Visst känns det igen!

Bjuder även på ett foto taget från hallen, rakt mot matplatsen:

Matplatsen sedd från hallen.

Matplatsen sedd från hallen.

Blev det som vi hade drömt om? Denna matplats har det ju varit många sorger och mycket besvär med. Den blev ju helt felmonterad vid stomresningen och än idag är väggarna olika långa och några fönster lutar mer än toleransen säger att de skall göra. Dock har vi accepterat detta och fått kompensation för detta.

Här hade också vår ex. snickare byggt taket fel så det var byggt utan luftspalt…vilket åtgärdades i samband med helikopterlyftet förra året då detta tak revs och byggdes nytt.

…ja, och dessutom råkade man ju sätta fel inomhuspanel första gången…så den har bytts ut en gång.

Än idag är vi inte nöjda med sättningen av innerpanelen, men vi har givit upp. Vi kommer aldrig få rätt i denna frågan eftersom man helt enkelt vare sig vill eller kan rätta både listval och tandning av panelen i hörnen. Inte heller besiktningsmannen tyckte att problemet var tillräckligt stort. Därmed  tog vi i och med övertagandet över denna frågan och har nu satt upp detta rum på vår ”att göra lista” och kommer troligen inom ett år antingen acceptera dess fel och brister eller göra om. De bra dagarna kan jag acceptera att listerna är romantiska och inte funkis, och att panelen tandar. De sämre dagarna är acceptansen betydligt lägre…

Men planeringen av rummet älskar vi! Vi älskar att sitta där i ljuset och äta frukost, eller att äta middag med goda vänner. Matplatsen känns inte ödsligt stor när vi ”bara” är 5 men rymmer uppemot 20 personer när det behövs precis som vi ville ha det!

Pepparkaksprovning och test av hur många som kan sitta i vår matplats. Vi räknade till 18 och ändå fanns det några platser över! Precis som vi önskade det helt enkelt när vi gav arkitekten uppdraget!

Pepparkaksprovning och test av hur många som kan sitta i vår matplats juldagen 2016. Vi räknade till 18 och ändå fanns det några platser över! Precis som vi önskade det helt enkelt när vi gav arkitekten uppdraget!

Ljusinsläppet är fantastiskt och närheten till naturen slående.

En mulen dag i oktober 2016

En mulen dag i oktober 2016

Midvintermorgon 12/12-2016 genom matsalsfönstret.

Midvintermorgon 12/12-2016 sett från matrummet.

Ja, så om det inte vore för några brister och fel så skulle vi till 100% stortrivas i detta rum! Nu stortrivs vi till 80% 😉

 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *