Höst = inomhuspyssel

Häromdagen blev det inomhusaktiviteter…och helt plötsligt kom jag på mig själv med färg och pensel. Orkar helt enkelt inte fixa matplatsen till den nivå vi hade önskat att den skulle varit. Så istället vitvaxade jag de lister som snickarna aldrig målade färdiga, eftersom vi inte kom överens om hur det skulle se ut.

Vitvaxning av list pågår!

Vitvaxning av list pågår!

Vitvax var väldigt trevligt att jobba med. Jag hade hört att det enbart var ett annat namn på vit lasyr, men nej, det är det inte. Lukten och konsistensen är helt annorlunda. Vitvax är enormt lättflytande och går direkt in i trät. Sedan skall man likt olja eftertorka. Men det räcker inte utan man skall sedan polera upp en smutsavstötande glansig yta. Men attans så snyggt det blir!

Lite knäppt blir det dock för panelen är vitvaxad och de lister snickarna målade i matplatsen är vitalaserade. Och nu är alltså de resterande listerna vitvaxade. Ja, vi får nog se hur åldern påverkar matrummet nu när det är två olika sorters färg. Blir det olika färg när trät solåldras har vi ännu en anledning att byta ut panel och lister. Men tills vidare får det duga.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *