Denna hösten

Denna hösten har det blivit få pauser för mig. Dvs. ingen alls eller ytterst lite tid har kunnat spenderas i form av arbetstid ute på ön. Maken har via sitt jobb varit stationerad i Tyskland och rest ner dit under veckorna…och med tre barn i skolan så kan ni gissa vart jag varit tvungen att befinna mig.

Det har iofs varit jättemysigt att vara med barnen, men det har tärt både på arbetstakten och min ork…för som utbränd behöver jag verkligen vila upp mig ibland. Detta har märkts på min produktivitet. För var vecka som gått har jag producerat mindre och mindre samtidigt som jag behövt sova mer och mer. Jag menar hur normalt är det att somna kl 20 på kvällarna och sedan vakna dödstrött kl 6:30?

Trodde jag skulle lyckas vila upp mig när det var höstlov, men inte. Vecka 45 har varit ett h-vete. Maken har som vanligt varit i Tyskland och jag har brottats med tonårsbarn, tonårshundar och en hel del läxläsning. Redan på måndagkvällen däckade jag och sov till kl 12 dagen efter. Då väcktes jag av att E:s fröken ringde eftersom E blivit sjuk och behövde hämtas. På onsdagen blev det en heldags jobb för att sedan byta av med maken som faktiskt kom hem. (Nu hoppas jag att maken inte längre behöver vara stationerad i Tyskland utan att han ett tag framöver kan vara helt Sverigebaserad!)

Därefter bil till ön för att hinna med nästsista färjan…men här ställde det ena vägarbetet efter det andra till det för mig så det blev sista färjan och över en timmes väntetid i färjelägret istället. Men det är under dessa stunder som man upptäcker saker som man aldrig annars skulle upptäckt!

Otroligt läcker belysning på en av broarna över kanalen.

Otroligt läcker belysning på en av broarna över kanalen.

Skärgården lever! På väg till träningen i idrottshallen?

Skärgården lever! På väg till träningen i idrottshallen?

Väl ute på ön började jag äta middag men somnade i soffan. Någon gång under natten flyttade jag mig till sängen. Vaknar på morgonen och insåg att jag uppenbarligen sovit med kläderna på…dessutom hade jag inte orkat elda så det var ännu kallt i huset…brrr.

Så arbetsdagen började med att elda för att få värme i huset…tur jag iaf inte har någon chef som kan bli arg på att jag kommer ”sent” till jobbet 😉

Men sedan blev det jobb, jobb och jobb…med lite avbrott för promenader, fika, småplock osv. Helt underbart att kunna sprida ut sina jobbgrejer över hela stora matbordet!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *