Älska mig mest…

…när jag förtjänar det minst…

En bonad broderad av min farmors syster...

En bonad broderad av min farmors syster…

Bonaden på fotot broderade min farmors syster och gav till mina föräldrar någon gång i mitten av 1980-talet. Min mamma kände sig negativt träffad av budskapet och bonaden lades in i en garderob. När jag flyttade hemifrån så hamnade den på något vis hemma hos mig…och jag ser en annan betydelse i budskapet än vad min mamma gjorde. Jag ser kärlek och omtanke inbroderat i varje stygn. Därför hänger den också i vår hall hemma i lägenheten som en påminnelse om att när någon beter sig illa så behöver denna en extra kram och lite extra omtanke. Detta gäller lika väl för tonåringar, valpar och utschasade mammor. Dessutom tänker jag att min farmors syster på något underligt sätt vakar över oss, alldeles särskilt när vi bråkar, och ger oss kärlek att orka hålla samman även om hon inte längre lever.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *