3:dje ”Vi gillar extra mycket…”

Vi gillar vår kamin. Vi ville ju ha en Contura, vi ville ha en grå, vi ville ha täljsten och vi ville ha sidofönster. Från början valde vi mellan två modeller. Vi tyckte egentligen inte att någon passade 100% men vi valde den kamin som var avsedd att kunna värma upp hela vårt hus och inte bara delar av det:

Contura 560T

Contura 560T

Under tiden som vi väntade på huset så utgick modellen och en ny introducerades. Den var effektivare vad gäller förbränning och uppvärmning. Den har dessutom ett kallt luckhandtag, dessutom tyckte vi att den var snyggare…så i slutändan blev det en Contra 556T Style:

Kaminen och spiraltrappan sett från soffhörnet

Kaminen (Contura 556T) framifrån

Kaminen och spiraltrappan sett från matplatsen

Kaminen (Contra 556T) från matplatsen

Kaminen är både vacker att titta på och värmer huset utan större problem. Det gör att vårt underdimensionerade värmesystem fungerar bra. När vi inte är här har vi underhållsvärmen på 7 grader. När vi är på väg ut drar vi på elementen så att de börjar värma huset. Väl ute i huset kan vi elda lite lagom för att hålla en trevlig inomhustemperatur. Täljstenen har dessutom så pass stor massa att den lik en kakelugn håller värmen nästan hela natten.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *