4:de ”Vi gillar extra mycket…”

Att vi flyttade huset 5 meter i sidled!

När mina föräldrar byggde huset hade vi sjöutsikt från vardagsrummet. Därför ändrade man också i ritningen och skapade panoramafönster i vardagsrummet:

3D-ritning av gamla husets vardagsrum.

3D-ritning av gamla husets vardagsrum. (fel utsikt dock 😉 )

Gamla huset

Gamla huset 3D-ritning

Genom panoramafönstren hade vi slående sjöutsikt, där man ser oändligt många sjömil. Så en helg när vi kommer ut så har grannarna byggt en friggebod på prickad mark mitt framför vår sjöutsikt. Jag minns hur mamma grät hela helgen och hur jag drog för gardinerna för att hon skulle slippa se. Detta blev nu början på en mångårig konflikt med våra grannar där detta drogs juridiskt. Mamma och pappa vann i alla instanser, trots detta valde Haninge kommun att bevilja grannarna ett retroaktivt bygglov för friggeboden med motivationen att det var allt för krävande att flytta ett 10 kvm stort hus. Kvar stod vi med panoramafönster och endast lite sjöglimt mellan träden från matplatsen. I vardagsrummet såg vi bara baksidan av en friggebod. Detta hände innan maken kom in i bilden, så han har aldrig upplevt detta!

När maken och jag tog vid byggde vi ut altanen, på så sätt fick vi iaf sjöutsikt när vi satt på altanen.

2/7-2010

2/7-2010

I samband med branden ville vi ha kvar panoramafönstren och valde dessutom att flytta huset 5 meter i sidled och effekten lät inte vänta på sig. Äntligen har vi tillbaka vår sjöutsik. En sjöutsikt som nu fångar blicken oavsett om man är i vardagsrummet, köket, matplatsen, i hallen eller t.o.m. på toaletten.

Kväll över skärgården, 19 maj 2017

Kväll över skärgården, 19 maj 2017

Jag kan inte se mig mätt på utsikten utan njuter varje dag. Jag vet att många har obruten sjöutsikt…men detta är min utsikt och jag älskar den! Maken och sonen brukar skoja och fråga hur många foton jag tagit på utsikten under dagen…och ja, det brukar nog bli minst ett 😉 För vädret, och därmed ljuset ändras ständigt…och det fascinerar mig.

Att få chansen att flytta om huset på tomten iom branden är den största vinsten av alla!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *