13:de ”Vi gillar extra mycket…”

Något vi gillar extra mycket är att ha tvättmaskin i huset och dessutom året runt. I gamla huset fanns det inte plats för en tvättmaskin i badrummet så i många år släpade vi tvätten till fastlandet och tvättade. Ni kan ana hur mycket smutstvätt och ren tvätt vi släpade. I nödfall lånade vi tvättmaskin.

Därför var det självklart att vi skulle ha en tvättmaskin i nya huset. Först var tanken att det skulle vara en vanlig tvättmaskin och ett torkskåp. Anledningen till att vi ville ha torkskåp var att vi bor vid havet och luftfuktigheten är hög, dessutom hade vi bara elelement i gamla huset så när det var dåligt väder torkade ingenting…vare sig regnkläder, idrottskläder eller badkläder. Det var en ständig kamp för att handdukar osv inte skulle lukta surt.

Men eftersom vi valde att sätta in en kamin så valde vi att ta bort torkskåpet till förmån för ett linneskåp. Tillslut bestämde vi oss dock för en kombinerad tvätt/tork-maskin på så sätt kan vi torka kläder om vi vill…men vi måste inte.

På sommaren torkar vi tvätten utomhus så fort det går, och annars framför brasan. Och det gör vi nästan alltid vintertid också. Bara saker som behöver tumlas blir tumlade. Vi är helt enkelt supernöjda att vi ångrade oss flera gånger innan vi gjorde det slutgiltiga valet!

Tvätt/tork-maskinen och linneskåpet. (Ber om ursäkt för olivträdet som tar plats under sin vinterförvaring)

Tvätt/tork-maskinen och linneskåpet. (Ber om ursäkt för olivträdet som tar plats under sin vinterförvaring)

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *