18:de ”Vi gillar extra mycket…”

…är att vi lät oss vänta ett år med att måla träräcket på balkongen och kröningen över matplatsen:

Takterrassen innan målning

Takterrassen innan målning

Vi funderade fram och tillbaka, fram och tillbaka. Det var tur trät var tryckimpregnerat så vi hade tid på oss, för vi behövde ett år på oss. Erfarenheten sade oss att lasyrfärg har en svaghet och det är att den gärna flagnar på liggande ytor. Därför visste vi ganska tidigt att överliggaren skulle vara ofärgad. Men vad skulle stolparna ha för färg? Grå eller blå? Ganska snabbt visste både jag och maken att vi ville ha blå stolpar eftersom gamla huset hade detta:

..

Gamla huset med grått & blått.

Men hur skulle vi göra med kröningen? Skulle den vara träfärgad, grå eller blå…detta sög vi på länge, länge. Slutligen valde vi att göra en kopia av räckena…blått nertill och översta biten som ju faktiskt är takterassens trall fick förbli träfärjad:

Även kröningen på takterassen fick sig lite blå färg.

Även kröningen på takterassen fick sig lite blå färg.

Slutresultatet blev som följer:

Inflyttningsmingel

Grått, blått och träfärjat

Det är lite flammigt på fotot (och i verkligheten) men det beror på att räcke och kröningen endast är målad en gång. Eftersom det är tryckimpregnerat virke väntar vi till sommaren 2018 med att måla gång nummer två.

Vi blev så himla nöjda…nu kändes äntligen takterassen som något som verkligen tillhörde huset:

Nya huset värmt med kärlek och skratt av familj, vänner och bekanta.

Färdigmålat!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *