20:de ”Vi gillar extra mycket…”

…var att vi byggde på en tomt och i ett område som vi kände väl. Livet som vi kände det före branden har därmed varit en ledstjärna och en energigivare i detta bygge. Dels har alla beslut underlättats såsom husmodell, fasadvall, fönsterval, placering på tomten, interiörsbeslut osv. osv. Dessutom har längtan efter att återvända till livet inneburit att vi vågat ifrågasätta och ta kamper när bygget barkade åt skogen. Vi visste att påståenden om att grannarna ogillade oss var bull-shit. Vi visste att 25 år som är minimigränsen för hållbarheten enligt byggnormen för enkla fritidshus är något som bara ligger ett stenkast bort. Vi visste hur ett hus efter 37 år på tomten ser ut och kunde därför ifrågasätta skador på nya huset. Dessutom visste vi vår roll som tomtägare, husägare och byggherre både genom många års husägande men även genom studier i just byggherrerollen. Vi visste vad vi ville, vad som juridiskt förväntades av oss och vad som inte var okej. För att ytterligare få hjälp och lära oss om våra rättigheter lät vi även anlita en fastighetsjurist. O boy vad mycket spännande vi fick lära oss för att få ett fuskbygge på fötter! Med egen kunskap, egen drivkraft och juridiskt stöd i ryggen kunde vi syna de klassiska bluffarna som entreprenörer utsätter byggherrar för. Det tog kraft och det var många gånger vi var så ledsna att vi höll på att gå sönder. Men vi hade aldrig orkat nå ett färdigt hus i detta fallet om vi hade byggt på en nyinköpt tomt i ett område vi inte kände till eller om vi inte vilket liv vi kämpade för att nå.

Vi hade kunnat strida till sista blodsdroppe för detta hus, det kan Allrum Home och Rörvikshus intyga…nu resulterade det ”enbart” i utbrändhet och depression samt ett förlorat jobb.

Nu skall vi inte anlita hantverkare på typ 1000 år framöver. Spyr bara jag ser en arbetarbil! I resten av vårt liv gäller devisen ”själv är bästa dräng”. Men energin fanns när den behövdes även om vi slängdes in i detta projekt tack vare en brand!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *