I slutet av november…

…träffade jag med buller och bång väggen igen. Tänk att det skall vara så svårt att återhämta sig från ett utmattningssyndrom. Det är nu andra gången jag testar väggen. Jag drog i handbromsen i panik, men jag drog i tid och det är så skönt. Förhoppningsvis slipper jag följdsjukdomarna depression och panikångest denna gången.

Långa promenader i skogen med hundarna är en viktig del i återhämtningen.

Långa promenader i skogen med hundarna är en viktig del i återhämtningen.

 

Jag har återigen en period när jag blir trött, förvirrad, har minnesluckor osv osv. Jag skyndar långsamt och var gör man det bäst om inte ute på ön. Helt enkelt har jag stora delar av december och januari legat nerbäddad i soffan på ön. Väggen kom så hastigt denna gången (också), jag var nästan tillbaka och jobbade 100% och sedan blev jag bara tröttare, tröttare, tröttare tills jag helt plötsligt utan förvarning svimmade och strax där efter så kom minnesluckorna, och förvirringen. Det är obehagligt att gång på gång gå ut i köket för att sedan bli stående i köket och inte ha en aning om vad jag gör där och varför. Allt tar typ 4 gånger så lång tid, för jag måste börja om fyra gånger. Dessutom blir jag helt slut av att bara ta mig upp ur sängen.

Mer stilla och rogivande än så här kan det knappast vara, 30/11-2017

Mer stilla och rogivande än så här kan det knappast vara, 30/11-2017

Att vara utmattad är inte att vara lat…att vara utmattad är att vilja massor, orka en bråkdel och skillnaden däremellan är en enda frustration. Dessutom tillkommer de fysiska bitarna som minnesluckor, skakningar, hjärtklappning, svettningar och en enorm trötthet som inte går att sova bort. Om man dessutom är som jag så slutar ”insomningsfunktionen” att fungera…så jag kan helt enkelt inte somna utan medicinsk hjälp.

Ni som drabbats av utmattningssyndrom vet precis vad jag menar, ni andra kanske tycker det är skitsnack…och till er säger jag bara…testa inte själv…för det är inte värt det!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *