Nu är den här!

Visseljohannan från KitchenAid alltså! Jag snackade mig lyrisk kring denna och helt plötsligt hade maken beställt hem en. Vi testade omedelbart!

Elektrisk vattenkokare vs Visseljohanna på induktionshäll

Elektrisk vattenkokare vs Visseljohanna på induktionshäll

Som de forskarhjärnor vi är var vi ju tvungna att göra ett halvvetenskapligt experiment. Vi fyllde på lika mycket vatten (1,7 liter) och satte på båda kannorna samtidigt. Länge lät det som om den elektriska vattenkokaren skulle vinna, men så plötsligt visslade Johannan. Nu började vi tidtagningen…hur stor skulle tidsdifferensen bli? Ja, den blev bra mycket större än vi ens kunde föreställa oss. Till trots att vi har en förhållandevis bra vattenkokare (Bosch, 2200W) så vann Visseljohannan med 2 minuter och 15 sekunder.

Nu kommer vi ha kvar den elektriska vattenkokaren i lägenheten även framgent (då vi där ofta kokar upp vattnet medan vi gör annat (typ duschar) och då är den automatiska avstängningen bra). Men på ön så blir det definitivt Visseljohanna…då vi sparar bänkyta och dessutom kokar vatten på ett snabbt och trevligt sätt. Vem vill inte väcka sina barn och sin man med en visslande Johanna till frukost :)

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *