Uppföljning; Besvärliga ”husköpare”

Vi mottog ju inte arkitektens första förslag med öppna armar direkt och detta har nu ältats hemmavid i ett antal dagar och vi har hittat varför reaktionen blev så stark. Vi har också jobbat igenom förslaget i detalj och medelat varför det inte föll oss i smaken. Nu har vi fått besked om att ett helt nytt förslag kommer tas fram – och det känns jätteskönt!
Vi älskade helt enkelt vårt gamla hus för mycket. Det finns därför två vägar att gå; antingen bygga upp en exakt kopia av huset eller att bygga något helt annat. Någon modifiering är det liksom inte riktigt tal om…eller det kan såklart fungera men då måste det vara i form av förbättringar och inte försämringar. Något vi t.ex. gärna vill behålla är det fantastiska ljusinsläpp vi hade i vårt vardagsrum:
3D-ritning av vardagsrummet i Gamla huset

3D-ritning av vardagsrummet i Gamla huset

Det ljusinsläppet kan inte förhandlas bort för ett extra sovrum, eller en större matplats, eller…det ljusinsläppet och den känslan utgjorde en betydande del i husets själ.

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *