Att inspireras

När huset precis brunnit åkte vi ju till Barcelona. Vi var chockade och det mesta när vi tänker tillbaka på resan är bara ett suddigt töcken. Men att vi bodde häftigt vittnar fotona om!
Vi bodde vid havet inne på gamla OS-området på något som kallas Seglarhostelet. Ja, det är den byggnaden med det stora taket (som är ett gigantiskt solskydd i form av solceller):
Byggnaden låg alltså på inhägnat låst område (eller, låst och låst…det var låst på kvällar och nätter) alldeles, aldeles bredvid havet. Det är hit seglarna kommer när de är på seglarläger eller segeltävling i Barcelona (här höll alltså Spanska seglarförbundet till)…och man förstår varför! Allt är planerat för segling och vattensport på bästa sätt och in i minsta detalj:
Tänk att ha jollen en trappa ner:
Eller framför fukostfönstret:
Från rummen (vi bodde på vandrarhemssidan av hostellet och hade därför utsikt över ett småbåtsvarv och marina, de som bodde på hotelsidan av byggnaden hade samma utsikt som från frukosten);
Rummen var rymliga och hade framförallt massor av förvaring för seglare och alla dess grejer:
Ser ni alla smyggarderober infällda i trappans vägg????
Men de här såg ni i alla fall 😉
Snygg trappa som leder upp till en platå med fyra sängar:
Ändå mer förvaring:
Och en fantastisk utsikt:
På nerdervåningen (där atta garderober var gömda i väggen fanns ytterliggare 4 sängar:
Ni får ursäkta stöket på bilderna…men ni vet 5 personer kan stöka en del. Hostellet var för oss sparsmakat, snyggt och väldigt, väldigt fuktionellt. Så skulle jag vilja ha i vår stuga.

Avslutar med ett morgonfoto taget från sängen – ganska okej eller hur!?

Nya huset

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *