En ny soffa

En ny soffa hem till lägenheten vore alldeles fantastiskt. Vår gamla är nött, nersutten och fläckig. Därför visste vi redan innan händelsen i oktober att vi måste köpa en ny soffa. Problemet är ju nu det, att vi inte bara behöver en soffa utan två…
 
En tanke som slagit oss då är att ta den gamla soffa till nya nya huset och skaffa en ny hem. Problemet är att vi behöver en ny hem typ nu, fast vi är uppemot ett år från ett nytt hus. Och var gör man av en extra soffa i uppemot 12 månader????? Extra bord och stolar går att knöla in, men en extra soffa!?
Nåja, i fredags var maken och jag och tittade på soffor och hittade en idealisk för våra behov:
En 5-sitsig bäddsoffa med förvaring under. Perfekt för vår hörna i lägenheten…då den är lika lång som vår gamla men lite bredare (en sits extra, vilket är toppen då vi är 5 i familjen). Önskar så att vi kunde köpa den omedelbums, men hoppas nu att den finns även om ett år.

Nya huset

4 Comments

  1. En sån där rackare är precis vad jag och min sambo behöver med. Har en 3 sits som är som 4 sits och en 2 sits som är som en 3 sits så att inskaffa en mini soffa känns inte alls skoj, dessutom dom vi har nu ger en intrycket av grisiga när man själv har dom och min favorit plats har honkatten pissat ner x antal ggr under löpet. Men ett par flaskor textiltvätt får helt enkelt gå och och nu prioriteras en ny säng först och främst, sedan får soffan komma :)

    • Vi har faktiskt plockat isär vår soffa några gånger och tvättat den i duschen. Blev ur fin som helst. Men nu börjar tyvärr spiralfjädrarna i sitsen ge sig :( Tyvärr måste vi ha en ”minisoffa” (i förhållande till familjens storlek) p.g.a. vardagsrummets utformning. Lycka till med sängletandet!

  2. Sängen kommer nog inom 10 dagar. Vi har bara 65km2 men är bortskämd med stora soffor, så en sådan där hörnsoffa hade nog varit ett måste om vi ska skaffa ny. Skulle kännas konstigt med en kort lite divan t.ex. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *