En vision

Jag tror att alla som bygger hus har en vision. Många drivs av att de vill förverkliga sig själv eller ett ideal. Det handlar om att bygga drömhus designmässigt, miljöpåverkansmässigt osv.
I vårt fall handlar det om att återskapa något vi haft, men samtidigt förbättra och vidarutveckla de vi hade. Vi är väldigt trygga i vad vårt liv ute på ön består av, vad som är viktigt just där. Hade vi byggt ett året-runt-hus hade det sett helt annorlunda ut och vissa grejer som är viktiga här hade inte varit alls så viktiga och tvärt om. T.ex. hade maken varit väldigt pigg på ett stort luftigt badrum med bastu, men i ett fritidshus på denna platsen är det helt oväsentligt. Vi har tillgång till världens bästa bastu och vi badar massor i havet, så vi behöver liksom bara en dusch och inget annat flashigt, så ett funktionellt badrum blir bra.
Samma gäller med kök och sovrum, inget flashigt och stort utan litet och funktionellt.
Men umgängesytorna är viktiga, viktiga. Samma gäller att fånga utsikten. Vi hade (och har till viss del fortfarande, trots brandskadorna som förstörde allt berg närmast huset) en mycket vacker tomt. Vi har dessutom viss sjöutsikt. Och att fånga både tomt och sjöutsikt är en viktig del i vårt arbete med det perfekta huset.
 
 

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *