Klurar på NCS-färger

…på fasader, tak och fönster. Har förstått att allt sådant skall finnas med när man söker bygglov. Är det någon som har koll på NCS-nummret på Benders mellangråa betongpanna t.ex.?
Samtidigt nyser jag och maken i kapp…pollen och förkylning samtidigt är en urdålig kombo. Går jag sedan ut i solen, nyser jag än värre. Så färgkartor hemma i köket är min grej idag.

Nya huset

6 Comments

 1. Har jag förstått det rätt att ni söker bygglov i Norrtälje kommun? De kräver inga NBCs-koder! Vi har precis påbörjat vårt husbygge och i vår bygglovsansökan stod det att huset skulle bli rött, med grå knutar, gula fönster och tegelrött tak. Lycka till!

  • Hej Linn!Nej, vi söker i Haninge och i Bygglovshandlingarna står det att de vill ha NCS-koderna. Superklurigt tycker jag. Har kontaktat kommunen för att höra hur noggrant det måste vara och hoppas få svar i morgon.

 2. Hej. Vi ska bygga hus på Gudö i Haninge och ni hade lite frågor till oss om jag förstod det rätt?

  Jättetråkigt att läsa om ert hus som brunnit ner. Hoppas allt löser sig till det bästa för er//Jenny

  • Ja, jag försöker få kontakt med dig, men hoppades att du skulle ange din mailadress när du gjorde inlägget här.

 3. Ok, jag inser att jag lurat mig själv. Kollade bakåt bland dina inlägg och såg att det var när du skrev om lagfarten och hade en bild på ärendet. Det var med andra ord Lantmäteriet i Norrtälje! Lycka till både med ncs-koder, bygglov och hus! Jag ser fram emot att följa er resa.

  • Ja, det är lätt att bli förvirrad. Fastighetsinskrivningen i Norrtälje är ju en central enhet som hanterar ärenden från ett 40-tal kommuner vad jag förstått. Men i går fick vi svar från kommunen om NCS-färger och vi skall skriva t.ex. ”grå lasyr lik ncs xxxxxx”. Så nu vet vi det. Kändes lite svårt där ett tag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *