De saker som överlevde

Satt och tittade på foton från branden och hittade ett foto på de få saker vi hittade som ”överlevde”. Tänk att av alla saker man samlat på sig under 37 år blev bara följande saker kvar:
Och ingen av dem är användbar, utan det är bara affektionsvärden. Var sak på bordet har sin historia. Så som kryddburkarna som var några av de få saker som maken har efter sin farmor. Bjällran som satt i ett spel vilket vi hade på entrédörren så vi hörde när någon kom. Vasen som mamma fick till tack när hon passade en alldeles underbar katt en sommar. Tallrikarna med jordgubbar på som vi alltid åt frukost ur lika väl som nyplockade blåbär. Den blå gjutjärnsgrytan som påminner om mammas fantastiska mat nu när hon inte längre orkar och kan laga mat. Osv, osv. Stekpannorna har vi ju förresten bytt bort då de var alldeles skeva, de har fått skapa nytt liv. Men resten av grejerna blir kvar förvarade i en liten, liten låda. För mer finns inte kvar efter våra 37 år i huset.

Nya huset

3 Comments

  1. Det är sorgligt med bränder så mycket av värde som inte kan värderas av andra människor

  2. Det är sorgligt med bränder så mycket av värde som inte kan värderas av andra människor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *