Med en doft av brand…

…firade jag morsdag. Vi var helt enkelt på tomten i helgen. Det finns så mycket brandrester att ta hand om i fall man vill ha den slutfinish som vi vill ha. Hade det varit en normal rivning och en normal tomt där man vill ha gräsmatta hade det däremot varit klart för länge sedan. Istället gräver, borstar, dammsuger och spolar vi rent varenda skreva av berget.
Och när man gör detta stiger den kväljande och ledsamma doften av brand. Och bort rinner rännilar av svart vatten.
Men det blir fint, för varje timme vi lägger ner på tomten minskar minnena av det som var och det som hänt. Berget börjar återigen bli vackert randigt av den rosa fälspaten och den gråa graniten.
Väl hemma stoppar vi alla, av sot svarta och av branddoft illaluktande, kläder i tvätten och ställer oss i duschen. Där gnor och gnor vi för att få bort doften och sotet. Det är tur att vi älskar vår tomt! För som yngsta dottern sa; Det hade varit så mycket lättare att köpa en ny tomt.

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *