Vi får frågor…

…om nya huset och här kommer lite svar på era frågor:

Det gamla huset var helförsäkrat och försäkringsbolaget står (med undantag för åldersavdrag) för återuppbyggnaden av ett identiskt hus. Vi har dock valt att inte bygga identiskt utan vårt drömhus.
Drömhuset är arkitektritat efter våra önskemål (och listan var lång). När vi första gången såg ritningarna så satt de som handen i hansken. Trots det har vi gjort förändringar och justeringar för att huset skall passa oss ändå bättre. Helt enkelt huset är som en riktigt modellsydd handske, helt anpassat efter vår familj, våra framtidsdrömmar och vår tomt.
Jepp, det är dyrt. Vi kommer få betala en mellanskillnad på mellan 500 000 till 900 000 kr beroende på hur mycket arbeta vi själva orkar göra. Så detta hus är en stor utgift, och som jag skrivit förut, en oplanerad utgift.
Trots att huset är helt formgivet för oss betyder det såklart inte att vi inte fått göra kompromisser. Vi har ju framförallt begränsningar via detaljplanen som säger att vi får ha en maximal byggyta om 100 kvm och max ett våningsplan. Dessutom får byggnadshöjden inte vara högre än 3,20 m. Därför hittade vi inte ett enda typhus som uppfyllde våra krav. Det var därför vi anlitade en arkitekt, för hade vi bara valt ett typhus hade det blivit otroligt snarlikt vårt gamla interiört enda skillnaden hade varit att rummen (och då framförallt badrummet) hade blivit större. Antalet rum hade troligast inte förändrats och husets layout hade blivit mer 2010-tal och mindre 1970-tal. Det hade faktiskt på många sätt varit lika bra att bygga upp ett identiskt hus snarare än att välja ett typhus…krasst men sant.

Nya huset

One Comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *