Oj vilken intensiv dag det blev!

Först jobbade både maken och jag två timmar, sedan blev det ett tag i bilen. Lunch i Haninge centrum. Färja till ön. Sedan han vi lagom sätta på kaffet innan vår gjutkillar kom för att titta på tomten en gång till innan de börjar gjuta plintarna på måndag. Lagom till deras ankomst byttes den så regniga dagen till solsken:

DSCF5015

Så det blev en pratstund och fika i solen :)

Härligt att höra var dessutom att de var grymt imponerade över vårt grundarbete. De återkom till detta gång på gång. Hur rent vi hade fått berget under sommaren. Och faktiskt, det syntes i vattenpölarna, där regnvattnet var nästan helt klart:DSCF5003

 

Passade dessutom på att dokumentera lite på tomten. Under sommaren har vi ju burit en del sten från grunden. Den har sorterats i tre högar:

Små stenar:

DSCF5013

 

Mellanstora stenar:

DSCF5012

 

Och stora stenar (ja, och så våran grästuva som vi skall lägga på ett ställe på tomten när vi lagt dräneringsslangar):

DSCF5014

 

Inser såhär i efterhand att vi inte bara burit jord och aska utan även några kilo sten 😉

Nåja, på vägen hem stannade vi Haninge och lyckades där delta på ett och samma möte som egentligen var 4 möten i 1. 2 1/2 timme tog detta. Lite trötta satte vi oss sedan i bilen och körde hem till Uppsala. Men tyvärr tyckte vägverket att det var en bra tid att underhålla vägar på så vi hamnade i två rejäla trafikstockningar p.g.a. detta. Sedan passerade vi en olycka, så bilresan hem tog nästan dubbelt så lång tid som förväntat. Hemma 21:30. Helt enkelt en mycket intensiv dag med 5 möten som förde husbygget ytterligare typ 5 steg framåt. Snacka om händelserik dag…och på måndag börja de med grunden!

Tyvärr kommer jag jobba som en liten gnu de närmsta 2 veckorna så jag lär inte kunna åka ut och se arbetets gång. Kommer inte ens kunna åka ut de tre närmaste helgerna :(  Men maken skall åka och då tänker jag nog be honom ta en massa kort!

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *