Vill ni veta en sak…

…om en vecka kommer det troligtvis se ut såhär på tomten:

dscf3126.jpg

…för snickarna har inte tid att ta emot vårt hus! Och vet ni vad, jag är så j-la leds på att ständigt tvingas till konflikter och att bli arg. Tanken är nu att husleveransen skall tas emot och plastas in och sedan stå på tomten i väntan på montering i 5-10 dagar. Känns det okej på ett enda vis?

Tack så hemskt mycket för att vi istället för att glädjas åt husleverans och stomresning nu skall ha ont i magen för ett helt hus som står hyfsat oskyddat i element på marken i väntan på montering.

Vi hade ju helt enkelt lika gärna kunnat vänta till den 26 oktober…för oavsett när huset nu kommer byggas ihop kommer vi med största sannolikhet missa detta, samtidigt som vi nu får oroa oss för om kvaliteten på huset försämras genom utomhusförvaring i ytterligare 5-10 dagar + den tid det sedan tar att få huset vädertätt.

151007-2

Extra kul är ju att får reda på det bara ett par dagar innan huset kommer. Ont i magen är ju bara förnamnet! Vad f-n gör man med ett hus bara sådär…

…och hur var det nu med…det där om att det är extra viktigt att de som drabbats av brandskada är med vid de viktigaste momenten i ett husbygge och får en så bekymmersfri byggperiod som möjligt?????

 

Nya huset

13 Comments

 1. Åhh, känner med er! Hoppas byggföretaget verkligen fick veta hur ni känner och att det här inte är ok! Håller tummarna för att oktober fortsätter som den har börjat och att resten av husbyggandet flyter på desto bättre!

  • Ja, de fick både höra i går vad vi tycker och tänker och känner, och de kommer få höra det minst en vända till idag. Frågan är bara om de ens vill förstå? Vi har haft liknande konflikter på vägen med vår säljare (som också basar över snickarna) och denna gången är det verkligen droppen som får bägaren att rinna över!
   Det här har varit min absolut värsta farhåga under hela husbygget, dvs att husresningen inte flyter på smidigt. Men det är klart…förlorar man ett bra hus i en brand så är det ju inte så viktigt att det nya huset blir bra, eller?

  • Även 5 dagar tycker jag är alldeles för mycket! 10 dagar är ändå mer alldeles för mycket!!!!!!

 2. Men så osnyggt skött! Oavsett vad som är anledningen till varför man bygger nytt hus borde planeringen fungera bättre än så här. Varför ändras inte husleveransen till det datum byggarna kan ta emot huset? Precis som du säger, oktober är inte månaden som bjuder på de mest stabila väderleken. Känner med er.

  • Ja, fantastiskt osnyggt skött. Vi får väll se om det går att lösa…för den lösning vi står inför just nu känns allt annat än ok!

 3. VA? Det är ju helt galet! Hur kommer det sig att ni får veta det nu, såhär nära inpå?
  Jag håller alla tummar nu för att detta på något sätt löser sig ändå!

  • Ja, det är helt j-la galet! Vår säljare ringde idag efter ett möte med byggfirman och levererade bomben som om det var var det mest naturliga i världen. Arga är vi och ont i magen har vi kan jag lova!

  • Jepp, dagens sanning! Vet ju alla att inplastning fungerar hyfsat så länge det inte regnar och är storm men fungerar urdåligt om vädrets makter är emot en. Så 10 dagar extra i oktober (en av årets regnigaste månader) är garanterat obra :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *