Och så nästa grej med köket

Inte bara vi och HTH som strular med köket 😉 (För övrigt fick jag ett jättegulligt mail från N på Rörvikshus som skrev att vår förändring i går inte alls var ett jätteproblem, hon ville bara ha bekräftat att vi var medvetna om att det blev en liten merkostnad). Hursomhelst, denna gången är det vårt side-by-sidekylskåp som visst har utgått, dvs det som ingår i huset.

ka58na45

Så nu måste vi välja ett nytt. Fick två förslag från Rörvikshus och båda verkar bra, måste dock bestämma oss för vilket av dem som verkar bäst.

Utsidan:

KAD90VI20GKAG90AI20G

Insidan:

KAD90VI20G-insideKAG90AI20R-inside

Så i går åkte vi runt i typ alla vitvaruaffärer i stan på lunchen för att kolla om de hade något av dem – men icke!

Skulle så gärna klämma och känna innan vi bestämmer oss!

Rent tekniskt står de sig såhär:

Modellen utan ”mammalucka”/bar:

 • Energiklass: A+, 436 kWh/år
 • Nettovolym total: 533 l

Modellen med ”mammalucka”/bar:

 • Energiklass: A+, 432 kWh/år
 • Nettovolym total: 522 l

Dvs skillnaden är ytterst liten.

Vi är ju ruggigt svaga för både side-by-sidekylar och dessutom extra svag för dem med mammalucka eftersom vi hade en sådan i 8 år och var supernöjda! Så på många sätt är valet självklart…skulle bara så gärna vilja klämma och känna på själva modellen/märket då vår gamla var en LG, den vi skulle ha fått med huset var en Siemens och nu blir ersättningsskåpet troligtvis ett Bosch.

Är det någon av er läsare som klämt och känt på någon av dessa side-by-sideskåp? Eller vilken skulle ni ha valt?

Nya huset

3 Comments

 1. Med den långa leverans tiden från avropet verkar det vara flera som drabbas av att varan utgår. Vad är en mammalucka ? ?. De var ju snarlika men då borde ni välja det ni tidigare varit nöjd med ?. Jag har ångest över lampan än! Men ni har väl inte packat upp den ? D tycker den vita och jag den guldiga ?

  • Nä det är inte ett dugg konstigt med förändringar på vitvaror. Tycker mest det är skönt att inte bara vi strular med köket 😉
   Ang ”mammalucka” är det luckan på kylskåpets framsida som vi kallar så. Vår gamla kyl hade en sådan men när vi köpte den (för typ 12 år sedan) marknadsfördes luckan som minibar för öl och dylikt. Vi kom ju aldrig att ha en enda alkoholhaltig dryck i den utan den fylldes med mjölk och juice och som en motsats till den på den tiden manliga marknadsföringen av minibaren började vi kalla den för mammalucka. Det var ju ändå jag som föräldrarledig småbarnsmamma som använde den mest. Varken trendigt eller häftigt, bara praktiskt och funktionellt :)

   Lampan är ouppackad, vi måste ju ha ett rum att hänga den i :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *