Som ni förstår…

…efter de sista 5 dagarnas läsning gick jag in i byggandet med en ganska luttrad syn. Att bygga hus var helt enkelt precis det sista jag ville göra! All romantik kring att skapa mitt drömhem är sedan många år tillbaka avromantiserad. (Jag är bara en bricka i statens spel för att öka välståndet).

Å andra sidan betyder det inte att även jag önskar bygga mitt drömhem. För även om jag är realist är jag såklart även optimist! (faktiskt mest optimist om man får tro mina närstående). Jag vill också skapa (eller i vårt fall återskapa) en dröm till min familj. Jag vill att mina barn skall få/återfå ett underbart hus att vara i på sin fritid.

Därför var valet av husleverantör viktigt liksom att arkitektrita huset och även alla tusen detaljer ett hus innehåller. Vårt mål var att vårt hus skulle bli det absolut bästa, finaste och underbaraste som kunde byggas på vår tomt och inom vår detaljplan. Rent ritningsmässigt har vi nått dit. Men sedan hände något på vägen. Och här sitter vi nu, och som byggherre sliter jag för att få rätt i vår sak – nämligen att få det hus vi betalade för! Jag betalade för ett nyckelfärdigt premiumhus (just för att få garanterat av husfirman att huset skulle hålla en mycket hög kvalitet) och sitter just nu med ett hus som med lite tur eventuellt klarar en slutbesiktning med minsta möjliga marginal godkänt. Känner jag mig bitter, lurad och besviken – o ja! Kommer jag strida till sista blodsdroppe – ja!

 

Läs själv hela följetången om Byggherrens roll och statens roll i småhusbyggnationen:

Del 1, 2, 3, 4, och 5

Nya huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *